Main Content

Chelsea má na dosah európsku skupinu: Nálada v Londýne je dobrá, veci si postupne sadajú

streda, 28. august 2024 11:13 | Autor: TASR

Cole Palmer
Cole Palmer | zdroj: TASR

V kolektíve anglického futbalového klubu Chelsea panovala pred štvrtkovou odvetou play off Európskej konferenčnej ligy proti Servette Ženeva dobrá nálada.

"The Blues" cez víkend deklasovali Wolverhampton 6:2 a pod vedením nového trénera Enza Marescu sa londýnskemu klubu blýska na lepšie časy.

Chelsea sa v minulej sezóne v pohárovej Európe nepredstavila a renomé si chce napraviť tento rok. Našliapnuté na to mala už po úvodnom zápase so švajčiarskym tímom, v ktorom triumfovala na domácej pôde 2:0. Nedeľný výsledok v Premier League mužstvo povzbudil ešte viac. "V niektorých momentoch sme začali vidieť, ako má náš tím vyzerať. Je veľa vecí, ktoré sa hráči stále učia a časom sa budeme zlepšovať," povedal Maresca pre klubový web. "Myslím, že proti Wolves sme ukázali, že sa rýchlo zlepšujeme a darí sa nám. Musíme to brať ako východiskový bod," dodal pred odvetou brankár Robert Sanchez.

V dobrej východiskovej pozícii je aj FC Kodaň so slovenským obrancom Denisom Vavrom, dánsky vicemajster zdolal v úvodnom stretnutí škótsky FC Kilmarnock 2:0. V hre o EKL zostáva posledný český zástupca Mladá Boleslav, ktorá remizovala s maďarským Paksi FC 2:2. V tíme pôsobia obrancovia Martin Králik a Andrej Kadlec. Na pokraji vypadnutia je Róbert Mazáň a jeho FK Panevežys, ktorý prehral v prvom meraní síl s waleským The New Saints 0:3.