Main Content

Extraliga: Zostava týždňa podľa Sport7 (7.): Posledná šestica pred playoff

streda, 10. marec 2010 14:25 | Autor: Miroslav Held

Extraliga: Zostava týždňa podľa Sport7 (7.): Posledná šestica pred playoff
Extraliga: Zostava týždňa podľa Sport7 (7.): Posledná šestica pred playoff | zdroj: SITA

Pripravili sme pre vás poslednú zostavu týždňa, ktorá sa týkala základnej časti slovenskej hokejovej Slovnaft Extraligy. Tá včerajšími zápasmi 52. kola definitívne ukončila svoju základnú časť.

Od soboty nám prvými zápasmi play-off medzi Slovanom a Zvolenom, resp. Banskou Bystricou a Nitrou začína takpovediac úplne nová súťaž, v ktorej sa už nebude brať ohľad na výsledky z predchádzajúcich období.

Brankár:

Svätyňu našej zostavy tentokrát stráži Martin Vojtek. Bystrický gólman si dokázal poradiť so všetkými strelami hokejistov Popradu. Pomohla mu k tomu aj výborne pracujúca obrana. Aj vďaka jeho spoľahlivým výkonom si Banská Bystrica poistila druhé miesto v extraligovej tabuľke.

Obrancovia:

V prípade Petra Frühaufa štatistiky nepustia. Je to jediný obranca extraligových klzísk, ktorý za uplynulý týždeň získal päť plusových bodov. Spoľahlivým výkonom pomohol baranom neinkasovať proti Popradu ani gól. 1+1 v zápase proti Liptovskému Mikulášu len podtrhujú jeho skvelé výkony.

Miesto v zostave si tento týždeň určite zaslúži aj zvolenskí útočník Juraj Valach. V zápase Zvolen - Žilina si pripísal na svoje konto víťazný gól. Ako sa neskôr ukázalo Zvolen vďaka tomuto gólu postúpil do play-off.  Valach navyše ku gólu pridal aj jednu asistenciu.

Útočníci:


Je paradoxom, že najlepším útočníkom uplynulého týždňa je hráč tímu, ktorý sa nedostal do play-off. Útočník Dukly Trenčín Tibor Radulay dokázal ako jediný zaznamenať 6 kanadských bodov. V stretnutiach proti Liptovskému Mikulášu a Slovanu si prisal v každom zápase dva góly a asistenciu. 22-ročný Radulay sa po zápase vyjadril, že bojuje o novú zmluvu. Vedeniu Dukly tak vyslal jasný signál.

Ján Pardavý si v stretnutí Banská Bystrica - Liptovský Mikuláš pripísal 5 asistencií. Prsty tak mal v piatich zo siedmich gólov svojho tímu. Miesto v našej zostave mu teda právom patrí.

Do zostavy sa prepracoval aj ďalší zástupca mladých pušiek a zaujímavé je, že je to opäť útočník, ktorý hokejovo vyrástol v Trenčíne. Aktuálne však už hráč Lipto

vského Mikuláša Ondrej Mikula v zápase proti Trenčínu strelil hetrik. Dukla tak aj jeho pričinením historicky po prvýkrát nepostúpila do nadstavbovej časti.

Pri zostavovaní tohtotýždňovej zostavy sme nebrali ešte do úvahy zápasy s utorka. Výkony jednotlivcov sa budú zohľadňovať až v zostave budúceho týždňa.