Main Content

Nemecká nominácia na kvalifikáciu bez Neuera, Kroosa a Müllera

utorok, 26. máj 2015 16:05 | Autor: TASR

Nemecká nominácia na kvalifikáciu bez Neuera, Kroosa a Müllera
Nemecká nominácia na kvalifikáciu bez Neuera, Kroosa a Müllera | zdroj: © TASR

Berlín 26. mája (TASR) - Nemecká futbalová reprezentácia nenastúpi v najbližšom dvojzápase v najsilnejšom zložení.

Úradujúci majstri sveta si v prípravnom súboji s USA (10. júna v Kolíne) a v následnom dueli kvalifikácie EURO 2016 proti Gibraltáru (13. júna v portugalskom Fare) musia pomôcť bez krídelníkov Thomasa Müllera, Toniho Kroosa ako aj brankárskej jednotky Manuela Neuera. Všetkým chce tréner národného tímu Joachim Löw dopriať oddych po náročnej sezóne.

"Zaslúžia si túto prestávku, preto som ich nenominoval. Som presvedčený, že aj bez nich zvládneme tieto zápasy k našej spokojnosti," vyjadril sa Löw, ktorý plánuje vyskúšať debutanta - stredopoliara Borussie Mönchengladbach Patricka Herrmanna. V nemeckej nominácii figuruje 20 hráčov, trinásť z nich získalo na vlaňajších MS v Brazílii titul šampióna.

Nationalelf patrí v tabuľke D-skupiny druhá priečka za vedúcim Poľskom.

Nominácia nemeckej reprezentácie:

brankári: Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover)

obrancovia: Jerome Boateng (Bayern Mníchov), Erik Durm (Borussia Dortmund), Jonas Hector (1. FC Kolín), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (CF Valencia), Sebastian Rudy (Hoffenheim), Antonio Rüdiger (VfB Stuttgart)

stredopoliari: Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Patrick Herrmann (Borussia Mönchengladbach), Sami Khedira (Real Madrid), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach/Bayer Leverkusen), Mesut Özil (Arsenal Londýn), Lukas Podolski (Inter Miláno), Andre Schürrle (VfL Wolfsburg), Bastian Schweinsteiger (Bayern Mníchov)

útočníci: Mario Götze (Bayern Mníchov), Max Kruse (Borussia Mönchengladbach/VfL Wolfsburg)