Main Content

Corgoň liga - zostava 21. kola podľa portálu Sport7.sk (2.)

streda, 10. marec 2010 14:53 | Autor: Štefan Álló

Corgoň liga - zostava 21. kola podľa portálu Sport7.sk (2.)
Corgoň liga - zostava 21. kola podľa portálu Sport7.sk (2.) | zdroj: vlastná reportáž

21. kolo Corgoň ligy je za nami. Žiaľ aj druhé jarné kolo sprevádzalo mrazivé počasie, ktoré sa odzrkadlilo na diváckej návšteve a tiež na hre jednotlivých mužstiev.

Brankár:

Libor Hrdlička (MFK Ružomberok): Z našich ligových brankárov nikto nepodal až taký výrazný výkon,  napriek tomu musíme vyzdvihnúť Libora Hrdličku, brankára MFK Ružomberok. Na pôde Petržalky uhral jeho tím remízu, na ktorej má veľkú zásluhu aj predovšetkým on. V 88. minúte chytil dôležitú jedenástku domáceho mužstva, a tak si napokon ružomberčania odniesli bod zo súperovho ihriska.

Obrancovia:

Jaroslav Kolbas (MKF Košice): na pravej strane obrany podal vo východniarskom derby spoľahlivý výkon. Podporoval útoky na pravej strane, taktiež sa popri ňom útočníci Prešova len ťažko dostávali do šancí.

Juraj Chupáč (MFK Dubnica): mladý obranca sa pričinil o víťazstvo proti trnavskému Spartaku dobrým výkonom. Napriek prehre proti Žiline aj v minulom kole podal solídny výkon. Tentokrát aj vďaka nemu Dubnica ustála  tlak Trnavy a vyhrala tesne 2:1.

Jozef Adámik (FK Dukla Banská Bystica): bol jedným z najlepších obrancov proti Slovanu. Spolu s Poljovkom vytvárali pevnú obrannú líniu. Hráčov Slovana nepustili do čistej gólovej šance, vďaka čomu sa hráči Dukly  mohli tešiť cenného víťazstva.

Lukáš Tesák (1.FC Tatran Prešov): spravil v obrane jedinú chybu, z ktorej však padol vyrovnávajúci gól hostí. Prišiel do mužstva len týždeň pred víkendovým zápasom a hneď sa presadil do základu. V novom pôsobisku nesklamal, výrazne podporoval útoky mužstva na ľavej strane nebezpečnými centrami a priamymi kopmi.

Stredopoliari:


Peter Fieber ml. (MFK Petržalka): v minulom kole sa mu proti Košiciam nepodarilo skórovať, no v poslednom kole sa tento mladý stredopoliar blysol ďalším výborným výkonom a gólom proti Ružomberku, čím si vypýtal miesto v zostave kola. Žiaľ jeho výborné výkony nestačili na výhru, Petržalka len remizovala v zápase proti Liptákom 2:2.
 
Ján Papaj (1.FC Tatran Prešov): bol najlepším hráčom v zápase s Košicami. S jeho prihrávkami pripravoval spoluhráčom množstvo šancí, pričom sa aj sám pokúšal zakončovať.

Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok):
bol najlepším hráčom Ružomberka proti Petržalke. Bojoval, chcel, ale ani to nestačilo na výhru.

Útočníci:
Tomáš Oravec (MŠK Žilina): v zápase proti Dunajskej Strede vytvoril s Ivanom Lietavom úderný útočný tandem. Žilina jeho dvomi gólmi  vyhrala nad DAC a vytvorila si tak už štvorbodový náskok pred druhým Slovanom.

Michal Ďuriš (FK Dukla Banská Bystrica): mladý útočník sa dvomi gólmi  postaral o výhru nad Slovanom. Nebyť Putnockého v bráne Slovana, Ďuriš by mohol sláviť aj hetrik.

Arnold Šimonek (FC Nitra): 19 ročný útočník nastúpil do zápasu proti Senici len v druhom polčase, ale aj to mu stačilo na to, aby dvomi gólmi pomohol Nitre k trojbodovému domácemu zisku.

Tréner kola:

Peter Gergely (MFK Dubnica): Na trénera kola sme mali viacerých vážných adeptov. Tentoraz sme vybrali Petra Gergelya z Dubnice. Na hre jeho mužstva bolo vidieť sebavedomosť a disciplinovanosť, a hlavne vďaka tomu zvíťazila jeho Dubnica nad Trnavou 2:1. Takáto hra mužstvu pomôže v boji o záchranu.
 


Hrdlička

Kolbas              Chupáč        Adámik        Tesák
   
Fieber ml.        Papaj        Ďubek

Ďuriš         Oravec    Šimonek



Tréner:

P. Gergely