Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.5.)

piatok, 29. máj 2015 10:24 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

SEVILLA: Sevilla porazila vo finále Európskej ligy ukrajinský Dnepropetrovsk 3: 2 a obhájila minuloročný triumf. Španielsky celok má na konte už celkovo 4 tituly z tejto súťaže, čo je najviac spomedzi všetkých klubov. (insidespanishfootball.com)   

LA LIGA: Až 5 španielskych zástupcov bude hrať budúcu sezónu milionársku Champions League. Sevilla si totiž ziskom titulu z EL zabezpečila automatickú účasť a doplnila tak Barcelonu, Real Madrid, Atlético Madrid a Valenciu. (transfermarkt.de)   

REAL MADRID: Casemiro, ktorý tento rok hosťoval z Realu Madrid v FC Porto by rád v Portugalsku zotrval. Draci z Porta by si radi na 23-ročného brazílskeho stredopoliara uplatnili opciu na trvalý prestup. (football365.com)

VALENCIA: Samir Handanovič má v Interi Miláno zmluvu už len na jeden rok a začína sa špekulovať o jeho ďalšej budúcnosti. 30-ročný slovinský gólman má rad nápadníkov by mohol nakoniec zakotviť vo Valencii, ktorá si hľadá nového brankára pre budúcu sezónu. (football-italia.net)  

ESPANYOL BARCELONA: Argentínsky obranca Diego Colotto oznámil, že nepredĺži končiacu zmluvu v Espanyole a po troch rokoch si bude hľadať nového zamestnávateľa. (insidespanishfootball.com)   

DEPORTIVO:Alberto Lopo prostredníctvom sociálnych sietí poprel informácie španielskej tlače, ktoré tvrdili, že 35-ročný obranca chcel odísť z Deportiva La Coruña. Samotný hráč to však dementoval a chce dodržať zmluvu, ktorá trvá do júna 2016. (marca.com)