Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (31.5.)

nedeľa, 31. máj 2015 09:00 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (31.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (31.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Španielsky pohár už pozná svojho víťaza. V baskicko-katalánskom finále Barça zdolala Bilbao 3:1, vďaka čomu môže stále reálne pomýšľať na treble. O dva finálové góly sa postaral Lionel Messi, jeden dal Neymar.

BARCELONA: Stehenný sval Luisa Suáreza už nie je problémom. Uruguajčan sa dal dokopy práve včas, pred finále Copa del Rey, a bol pri víťazstve 3:1 nad Bilbaom. (Daily Mail)

BARCELONA: Trio MSN (Messi, Suárez, Neymar) sa zapísalo do histórie španielskeho futbalu. V súčte nastrieľali 120 gólov a prekonali sezónu 2011/12, v ktorej za Real Madrid žiaril Ronaldo, Benzema a Higuaín. (Marca)

REAL MADRID: Smutnú správu dostal brazílsky národný tím. Obranca Marcelo vynechá blížiaci sa šampionát Copa América. Mužstvo opustil pre silnú bolesť chrbta. (Marca)

REAL MADRID: Po konci Carla Ancelottiho sa s klubom rozlúčil aj jeho asistent Paul Clement. Bez práce by ostať nemal, pretože záujem javí Derby County z druhej anglickej ligy. (ESPN)

VALENCIA: Minimálne pol roka tím nemôže počítať s brankárom Diegom Alvesom. Jeho nepríjemné zranenie z posledného kola La Ligy si vyžiadalo operáciu predného skríženého väzu aj menisku. Tú už úspešne absolvoval a teraz potrebuje pokoj. (insidespanishfootball)

VALENCIA: Pokračovanie kariéry Stevea Mandandu nebude spojené s Marseille, čo zaujalo viaceré európske celky. Veľké šancu majú mať Netopiere z východu Pyrenejského polostrova. (getfootballnewsfrance)

SEVILLA: Už od letnej prípravy začína záložník Michael Krohn-Dehli zarezávať v nových farbách. 31-ročný Dán sa po skončení zmluvy so Celtou Vigo presúva ako voľný hráč k víťazovi Európskej ligy. (Marca)