Main Content

Ideálna zostava 33. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 31. máj 2015 09:35 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 33. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 33. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Máme za sebou posledné kolo tejto sezóny, v ktorom Slovan predbehol Trnavu a Jelič s Kalabiškom to uhrali medzi sebou za remízu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matej Šavol (Ružomberok) – Minimálne na rok v poslednom prvoligovom zápase pod Urpínom sa hral zápas s otvorenejšími obranami. To sa síce divákom muselo páčiť, ale brankárom na oboch stranách určite nie. Aj domáci Boroš sa viackrát vyznamenal, ale dvakrát viac práce, čo sa týka striel na bránu, mal Šavol, bez ktorého zákrokov by hostia nevyhrali.

Obrancovia

Róbert Pillár (Senica) – Má za sebou veľmi dobrú sezónu, čo podčiarkol v poslednom kole. Po Hlohovského centri strelil svoj ôsmy gól, čím dotiahol v streleckej tabuľke obrancov Vajdu. Ale Pillár proti Podbrezovej nevynikol len pred súperovou, ale aj pred tou svojou, veď nováčik poriadne za celý zápas nevystrelil, maximálne z diaľky.

Kornel Saláta (Slovan) – Reprezentačný stopér mal v Dunajskej Strede o motiváciu najviac, veď ešte na jeseň tam hrával. Zrejme aj to mu pomohlo k dobrému výkonu, keď belasá obrana na čele s ním na horúcej pôde neinkasovala. A Saláta pridal aj ofenzívnu nadstavbu, keď z priameho kopu z vlastnej polovice našiel presne za obranou Mészárosa, ktorý skóroval.

Milan Škriniar (Žilina) – Ak by sme sa pozreli na predchádzajúce tri kolá, najlepší útok s desiatimi gólmi v nich mala Trnava. Tá tak prichádzala pod Dubeň s dobrou ofenzívnou formou, ale práve tam narazila. Domáci síce trochu museli improvizovať, kraje obrany im občas zahaprovali, ale stred na čele so Škriniarom bol pevný, aj preto hostia odišli bez čo i len čestného úspechu.

Kingsley Madu (Trenčín) – Čerstvá pozvánka do seniorskej reprezentácie Nigérie mu evidentne zdvihla náladu a chcel ju potvrdiť aj v Zlatých Moravciach. Podarilo sa mu streliť veľmi pekný gól, keď vymietol pavučiny v Novotovej bráne. Jeho výkon veľmi neznížilo ani malé zaváhanie v nadstavenom čase, keď nedokázal zastaviť Manceho prihrávku na nabiehajúceho Orávika.

Stredopoliari

Gino van Kessel (Trenčín) – Tento rýchly Holanďan ukázal svoju dôležitosť pre Trenčín aj v poslednom kole. Proti ViOn-u pripravil viacero šancí pre svojich spoluhráčov, ale tešiť z gólu sa mohol iba Madu, ktorému Van Kessel ideálne nabil na strelu, pretože ostatné ním pripravené šance zostali nevyužité.

Stanislav Lobotka (Trenčín) – Novopečený majster sa s úspešným ročníkom rozlúčil víťazne, keď v Zlatých Moravciach mal už svoju tradičnú hernú prevahu. O ňu sa opäť vo veľkej miere zaslúžil Lobotka. Trenčanov môže mrzieť po tomto zápase jedine inkasovaný gól v nadstavenom čase, ale mohli si to dovoliť.

Jan Kalabiška (Senica) – Bol nielen najsledovanejšou, ale aj najviditeľnejšou postavou zápasu na Záhori. Najprv síce ukázal, že nechcel za každú cenu iba naháňať góly, keď pripravil šancu Čuntovi, ale v závere dohnal zameškané a dvoma gólmi dvakrát dorovnal Jeliča, pritom šance mal aj na jubilejný 20. gól.

Útočníci

Karol Mészáros (Slovan) – Tentoraz si našiel miesto na pozícii útočníka a opäť prevýšil súperovu obranu. V prvom polčase pripravil čistú šancu pre Lásika, ale ten ju nevyužil. Ale Mészáros v druhom dejstve tú svoju už áno, keď trochu so šťastím využil nákop Salátu. Mészáros tiež prihral na tretí gól zápasu, keď obslúžil Kubíka.

Jairo de Macedo da Silva (Trenčín) – V Zlatých Moravciach ukázal viacero zaujímavých ťahov na bránu, pričom hlavne ten gólový stál za to, keď si z domácich obrancov urobil kužele. Vďaka tomuto gólu si upevnil pozíciu najlepšieho strelca Trenčína, keď v sezóne strelil deväť gólov.

Matej Jelič (Žilina) – V druhom polčase proti Trnave ukázal čuch na góly, keď bol dvakrát na správnom mieste. Najprv chladnokrvne využil obrovské zaváhanie Martina Tótha a neskôr dorazil do brány Kelavom vyrazenú Škvarkovu strelu. Tým nastala zaujímavá situácia nielen na čele tabuľky strelcov, ale ešte zaujímavejšia na čele tabuľky produktivity.