Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.6.)

pondelok, 1. jún 2015 10:15 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: V stretnutí s Bilbaom si Andrés Iniesta zranil členok a musel predčasne opustiť hraciu plochu. Hoci je v Španielsku už po sezóne, Kataláncov čaká ešte finále Ligy majstrov a štart tejto opory je vážne ohrozený. (insidespanishfootball)

BARCELONA: Aj po rozlúčke s klubom si Xavi ešte zahral v sobotnom finále Copa del Rey a stal sa španielskym rekordérom v počte pohárov. Má ich 24, čím sa dostal pred Francisca Genta, hviezdu Realu Madrid z 50. a 60. rokov. (Sport-English)

BARCELONA: Poriadne svojich nápadníkov naťahuje stredopoliar Ilkay Gündoğan z Borussie Dortmund. O prípadnom prestupe do Manchestru United alebo Barcelony povedal len toľko, že sa nerozhodol. Vylúčené pritom nie je ani jeho zotrvanie, pretože s nemeckým zamestnávateľom má zmluvu do leta 2016. (Daily Mail)

BARCELONA & BILBAO: Médiá sa vo veľkom venujú piskotu počas španielskej hymny od fanúšikov z Katalánska a Baskicka počas pohárového finále. Kým disciplinárna komisia volá po potrestaní zodpovedných, prezident barcelonského klubu Jose Maria Bartomeu fanúšikov obhajuje. (Football-España)

BILBAO: Los Leones prejavili záujem o krajného obrancu Nacha Monreala a celkom radi by začali rokovať. Jeho zamestnávateľovi, Arsenalu, sa však do tohto obchodu príliš neche a Španiela by si rád ponechal. (Mirror)

REAL MADRID: Viceprezident klubu, Eduardo Fernandez de Blas, prezradil fanúšikom, kto sa stane novým trénerom. „Také tri dni dozadu tu bol najlepší tréner sveta, pred 2 rokmi sme mali Josého Mourinha a v priebehu tohto týždňa príde Rafa Benítez.“ nechal sa počuť. (ESPN)

REAL SOCIEDAD & VALENCIA: Všetkých fanúšikov La Real potešil brankár Geronimo Rulli, ktorý odmieta ponuku na prestup do Valencia a hodlá zotrvať vo svojom súčasnom tíme. Los Che to napriek tomu skúšajú kontaktom na vedenie. (Football-España)

LEVANTE: Do konca sezóny 2017/18 sa včera zaviazal José Luis Morales a podpisom si zároveň zaistil opciu na budúcu sezónu. (Transfermarktweb)

ELCHE: Los Ilicitanos sa síce bezpečne zachránili, pokiaľ ide o tabuľkové postavenie, ale nedoplatené výplaty a dlžoby vrhajú na klub zlý tieň. Len desať hráčov z aktuálneho kádra je ochotných pokračovať vo východošpanielskom celku. (Football-España)