Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (2.6.)

utorok, 2. jún 2015 07:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (2.6.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (2.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

PITTSBURGH: Bek Pittsburghu Penguins Kristopher Letang sa zotavil z otrasu mozgu a môže sa plne venovať tréningu a príprave na nadchádzajúci ročník.

RANGERS: Zdravotné problémy naďalej sužujú útočníka New Yorku Rangers Matsa Zuccarella. Pre nórskeho reprezentanta sa play-off skončilo predčasne, keď po zásahu pukom mal vlasovú fraktúru lebky a pomliaždenie mozgu.

COLUMBUS: Švajčiarsky reprezentačný obranca Dean Kukan sa dohodol na novom kontrakte s predstaviteľmi Columbusu Blue Jackets. Mladý zadák pôsobil v posledných štyroch ročníkoch v štruktúrach švédskej Luley.

KHL

PETROHRAD: Ruské médiá informovali o odchode útočníka Kirilla Petrova z AK Bars Kazaň do SKA Petrohrad. Najnovšie informácie však hovoria o tom, že ruský forward to má namierené do organizácie New Yorku Islanders. S „ostrovanmi“ by mal podpísať ročnú zmluvu.

JOKERIT: Fínsky účastník Kontinentálnej hokejovej ligy Jokerit Helsinki vystužil svoju defenzívu príchodom Dána Jespera B. Jensena. Rodák z Rodovre naposledy obliekal dres švédskej Frölundy.

UFA &CSKA: CSKA Moskva získala zo Salavatu Julajev Ufa obrancu Alexandra Kutuzova výmenou za práva na útočníkov Andreasa Engqvista a Nikolaja Prochorkina.

JAROSLAVĽ: Obranu Lokomotivu Jaroslavľ posilní ruský reprezentant Michail Grigorjev, ktorý do ruského celku prichádza z Nižneho Novgorodu. V novom pôsobisku by mal nahradiť odchádzajúceho Jegora Jakovleva. 23-ročný obranca by sa mal sťahovať do Petrohradu alebo Magnitogorsku.  

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

KOŠICE: Novou posilou HC Košice sa stal obranca Eduard Šedivý. 23-ročný bek naposledy obliekal dres ŠHK 37 Piešťany.

SLOVAN: Bratislavský Slovan opúšťa český útočník Tomáš Netík, ktorý sa na novej zmluve dohodol s pražskou Spartou. Skúsený krídelník sa do svojho rodného klubu vracia po piatich rokoch.