Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (3.6.)

streda, 3. jún 2015 07:25 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (3.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (3.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Hviezdny Raheem Sterling, podľa slov vedenia Liverpoolu, nebude predaný žiadnemu z anglických konkurentov. Zahájené však boli rokovania s Bielym baletom, ktorý ponúka 45 miliónov libier. (Eurosport)

BARCELONA: Do leta 2020 sa Kataláncom zaviazal krajný obranca Jordi Alba. V červeno-modrom by ho mala udržať aj dohodnutá výkupná klauzula na 150 miliónov eur. (Guardian)

BARCELONA: Čoraz častejšie sa v Barçe spomína slovo „treble“ a táto výzva láka aj Luisa Enriqueho. „Veľmi radi by sme vybojovali druhé treble v histórii klubu. Je to atraktívny cieľ a znamenalo by to veľa. O Juventuse vieme dosť. Mal výbornú sezónu a je zaslúžene tam, kde je.“ povedal k blížiacemu sa finále. (Daily Mail)

BARCELONA: Manchester United je momentálne najreálnejšie vyzerajúcim záujemcom o služby Daniho Alvesa. Brazílčan v priebehu leta opúšťa svoj klub a jeho zamestnávateľom by sa mohol stať práve manchesterský tím. (Guardian)

BARCELONA & BILBAO: Zosmiešňovanie španielskej hymny pri finále Copa del Rey potrestané nebude. Komisia nechá zúčastnené tímy, aby sa s fanúšikmi vysporiadali samé, ale zaoberať sa ešte môže provokatívnymi transpaerntmi, ktoré sa objavili na tribúnach. (Football-Espana)

VALENCIA: Argentínsky stopér Nicolás Otamendi je oficiálne na predaj. Vedenie nebude mať problém tohto hráča pustiť, pokiaľ niekto ponúkne 50 miliónov eur. Tým by naplnil jeho zmluvne stanovenú výkupnú klauzulu. (Metro)

REAL SOCIEDAD: Zmluvu na ďalší rok dostal ponúknutú skúsený obranca Ion Ansotegi a s podpisom dlho neváhal. Na severošpanielskom štadióne Anoeta tak bude pôsobiť aj v budúcej sezóne. (Transfermarkt)

SEVILLA: Trénera Unaia Emeryho osobne navštívil prezident SSC Neapol, aby ho získal do svojho klubu. Pod Vezuvom len nedávno prišli o Rafaela Beníteza a bleskovo by chceli zadovážiť náhradu. (insidespanishfootball)

ESPANYOL: 23-ročný záložník Thievy Bifouma oboznámil svojho zamestnávateľa, že chce zmeniť prostredie. Počas sezóny 2014/15 hosťoval v Almeríi, odkiaľ sa vracia do barcelonského celku.

GETAFE: Správy o výmene trénera 15. tímu uplynulej sezóny boli mierne uponáhľané, ale veci pomaly napĺňajú predpovedaný scenár. Pablo Franco na svojej pozícii skončil a v najbližších dňoch by mala byť na svete dohoda s Josém Bordalásom. (Football-Espana)