Main Content

Ideálna zostava Fortuna ligy 2014/15 podľa Sport7.sk

štvrtok, 4. jún 2015 09:48 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava Fortuna ligy 2014/15 podľa Sport7.sk
Ideálna zostava Fortuna ligy 2014/15 podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Počas všetkých kôl sme vám prinášali ideálne zostavy a teraz sme sčítali jednotlivé nominácie, ktoré rozhodli o tejto jedenástke. Prinášame vám ideálnu jedenástku Fortuna ligy 2014/15 podľa Sport7.sk.

Brankár

Miloš Volešák (Trenčín/Žilina, 6 nominácií) – Chytal za obe najlepšie mužstvá tejto sezóny. Trenčínu pomohol k úspešnému rozbehu sezóny a v drese Žiliny patril k najväčším oporám. Dosiahol v tejto sezóne najväčší počet čistých kont (12). Pre zaujímavosť, v minulej sezóny ich mal najviac brankár Zlatých Moraviec Martin Kuciak (11), čiže Volešák ho tesne v tejto sezóne prekonal.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina, 5) – Kamerunský pravý obranca je už stálicou v žilinskej zostave a v tejto sezóne bol aj jej veľkou oporou. Síce sa mu nepodarilo streliť ani jeden gól, ale prihral až na šesť, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov na tejto pozícii. Druhí najlepší (Chvátal a Janečka) mali o polovicu menej gólových asistencií.

Kornel Saláta (Dunajská Streda/Slovan, 5) – Reprezentačný stopér  sa vrátil na naše ligové trávniky v polovici jesennej časti, keď síce podpísal zmluvu so Slovanom, ale ten ho poslal na hosťovanie do Dunajskej Stredy. V jej drese dostal od nás dve nominácie a na jar v drese Slovana zas tri. A všetky v belasom boli v druhej polovici jari, keď bol v tom čase najlepším obrancom súťaže.

Milan Škriniar (Žilina, 5) – Skvelú sezónu má za sebou tento reprezentant do 21 rokov. Bol v nej najväčším objavom ligy, keď sa najprv dobre priučil zodpovednosti pri Piačekovi a v závere súťaže už bol neohrozeným lídrom žilinskej obrany. Ta bola najlepšia v súťaži.

Bojan Letič (Žilina, 5) – Ľavý obranca z Bosny a Hercegoviny bol dobrou kúpu pre Žilinu. Vďaka nemu ožila celá ľavá strana jej hry. Nielenže pomohol MŠK k honoru najlepšej defenzívy súťaže, ale výrazne sa zaslúžil tiež na tom, že Žilina má aj najlepšiu ofenzívu, keďže prihral na sedem gólov, čo je spolu s Káčerom a Škvarkom najviac spomedzi všetkých žlto-zelených a hlavne najviac spomedzi všetkých obrancov. Zaujímavé je, že všetky nominácie od nás dostal na jeseň.

Stredopoliari

Viktor Pečovský (Žilina, 8) – Hráčom číslo jeden v žilinskej hre bol bez pochýb Viktor Pečovský. Na ňom je postavená celá žilinská hra. Aj vďaka nemu mal vicemajster najlepšiu obranu a tiež najlepší útok. Slabých výkonov podal v tejto sezóne ako šafranu, pričom ak aj podliezol svoju vysoko nastavenú latku, v ďalšom zápase to hneď napravil.

Stanislav Lobotka (Trenčín, 6) – Ak sa na to pozrieme komplexne, bol najdôležitejším hráčom Trenčína v sezóne, pretože ako jeden z mála lídrov v nej odohral celý ročník. Okolo neho sa točila celá hra majstra. Bol dôležitý nielen pre ofenzívu pri výstavbe útoku, ale aj pre defenzívu pri vypĺňaní medzier.

Jaroslav Mihalík (Žilina, 7) – Stal sa najlepším slovenským strelcom tejto sezóny. Bez jeho dobrých výkonov by žilinská krídelná hra zrejme nefungovala. Dá sa mu toho za túto sezónu vyčítať veľmi málo.

Ján Vlasko (Trnava, 7) – Po odchode Pirosku sa z neho stal najlepší tvorca hry tejto sezóny. Vlasko svojimi kúskami neraz zabával publikum, hoci občas boli jeho myšlienky kontraproduktívne. No na takýchto hráčov sa oplatí prísť pozrieť, pretože nikdy neviete, čo urobia.

Jan Kalabiška (Senica, 9) – V celej sezóne podával Kalabiška veľmi dobré výkony, pričom bolo jedno, na ktorej pozícii nastúpil. Dve nominácie dostal od nás aj vtedy, keď nastúpil na pozícii ľavého obrancu. A hoci nie je jemnocitný technik, vedel si poradiť v súbojoch jeden na jedného a tiež ukazoval dravý ťah na bránu.

Útočník

Matej Jelič (Žilina, 8) – V ideálnej zostave nemôže chýbať ani najproduktívnejší hráč súťaže. Pre tohto chorvátskeho útočníka to bola druhá sezóna na našich trávnikoch. Minulá mu síce veľmi nevyšla, ale v tejto ukázal svoj potenciál, ktorý podporuje aj tvrdou prácou.

Ideálna zostava jesennej časti:Šulla (Senica) – Piaček, Škriniar, Letič – Pečovský – Mihalík (všetci Žilina), Hajradinovič (Trenčín), Vlasko (Trnava), Simon (Trenčín) – Piroska (Senica) – Jelič (Žilina)

Ideálna zostava jarnej časti:Volešák (Žilina) – Čögley (Trenčín), Saláta (Slovan), Rundič – Van Kessel, Lobotka, Bero (všetci Trenčín), Kalabiška (Senica) – Mészáros (Slovan), Jairo (Trenčín), Jelič (Žilina)