Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.6.)

piatok, 5. jún 2015 07:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.6.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (5.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Útočník Chicaga Blackhawks Teuvo Teräväinen sa stal po Jaromírovi Jágrovi a Villem Leinovi tretím nováčikom od 1983, ktorému sa v úvodnom finálovom súboji podarilo pozbierať dva body.

PITTSBURGH: Organizácia Pittsburghu Penguins bude zrejme na predaj. Majitelia Mario Lemieux a Ron Burkle už požiadali spoločnosť zaoberajúcou sa financiami o finančné zhodnotenie majetku. Odhadovaná cena „Pens“ sa pohybuje okolo 550 miliónov amerických dolárov.

TORONTO: Mladý švédsky krídelník Andreas Johnson sa dohodol s vedením Toronta Maple Leafs na trojročnom nováčikovskom kontrakte. Rodák z Gävle v uplynulej sezóne odohral v drese Frölundy 55 zápasov so ziskom 35 kanadských bodov.

KHL

SOČI: Ruský celok HC Soči vyrovnal všetky svoje záväzky a tak už vlaňajšiemu nováčikovi nič nebráni v prípravách na nasledujúci ročník Kontinentálnej hokejovej ligy. Dres klubu bude obliekať aj krídelník Nikolaj Žerdev, ktorý sa s vedením klubu dohodol na ročnej spolupráci.

SPARTAK: Spartak Moskva získala do svojich radov dve cenné posily v podobe obrancov Matta Gilroya a Chada Genowaya. Prvý menovaný prichádza do metropoly Ruska z Mytišči, Genoway naposledy obliekal dres Rigy.

NOVOKUZNECK: 34-ročný slovenský obranca Kristián Kudroč sa po ročnej pauze vracia k aktívnemu hokeju, keď sa na nove zmluve dohodol s predstaviteľmi Metallurgu Novokuzneck. Ročník 2014/2015 vynechal vyše dvojmetrový bek kvôli silnému otrasu mozgu.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ZVOLEN: Celok HKM Zvolen môže do budúcej sezóny rátať aj s útočníkom Luborom Pokovičom, ktorý sa s vedením „bryndziarov“ dohodol na ročnom predĺžení kontraktu.