Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (6.6.)

sobota, 6. jún 2015 07:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (6.6.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (6.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Kouč Chicaga Blackhawks Joel Quenneville údajne uvažuje nad rozdelením hviezdnej útočnej dvojice „jastrabov“ Jonathana Toewsa a Patricka Kanea, aby tak efektívnejšie rozložil ofenzívnu silu svojho tímu.

RANGERS: Po tom, čo sa New Yorku Rangers nepodarilo v konferenčnom finále zdolať Tampu Bay Lightning sa v zámorí špekuluje o odchode hviezdneho krídelníka Ricka Nasha z Manhattanu. V súvislosti s 30-ročným power-forwardom sa najčastejšie spomína organizácia Minnesoty Wild.

BOSTON: Boston Bruins napriek neúspešnému ročníku, keď sa ako jeden z ašpirantov na zisk Stanley Cupu nedokázal prebojovať ani do vyraďovacej fázy, sa v novej sezóne 2015/2016 bude naďalej spoliehať na umenie trénera Claudea Juliena, ktorý ostáva pri kormidle „medveďov.“

OTTAWA: So svojím hlavným trénerom sú spokojní aj predstavitelia Ottawy Senators. Celok z hlavného mesta Kanady predĺžil o dva roky kontrakt so súčasným koučom tímu Daveom Cameronom.

TORONTO: Zadák T.J. Brennan bude vo svojej kariére pokračovať v tíme Toronta Maple Leafs, ktoré služby 26-ročného obrancu využívalo predovšetkým na svojej farme v AHL v tíme Toronto Marlies a Rockford IceHogs. Celok Toronta do budúcej sezóny nemôže rátať so službami Švéda Andreasa Johnsona, ktorý s „javorovými listami“ podpísal trojročný nováčikovský kontrakt. Talentovaný forward ešte rok strávi v najvyššej švédskej hokejovej súťaži.

KHL

JOKERIT: Výkonný riaditeľ fínskeho účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy Jukka Korhonen zverejnil rozpočet tímu z metropoly Fínska pre nasledujúci ročník, ktorý by mal predstavovať sumu vo výške 20 miliónov eur.

VLADIVOSTOK: Novým trénerom Admiralu Vladivostok sa stal Alexander Andrijevskij. Bývalý hokejista Chicaga Blackhawks pôsobil pri reprezentácii Bieloruska ako asistent trénera.

SPARTAK: Spartak Moskva získala do svojich radov ďalšieho legionára. S vedením klubu sa na novom kontrakte dohodol americký útočník Casey Wellman, pre ktorého to bude prvý rok strávený na starom kontinente.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

MARTIN: Celok MHC Martin sa môže tešiť na slušný finančný prílev, ktorý by mal zabezpečiť nový nemenovaný sponzor tímu spod Turca. Ten by sa mal pričiniť o príchod nového trénera Júliusa Šuplera a o zotrvanie najväčšej hviezdy Martinčanov Jaroslava Markoviča. Najproduktívnejší hráč klubu v uplynulej sezóny to má údajne namierené do zahraničia.

BANSKÁ BYSTRICA: HC’05 Banská Bystrica sa dohodla na budúcoročnej spolupráci s útočníkom Máriom Lunterom. 20-ročný odchovanec „baranov“ vo vlaňajšej sezóne obliekal taktiež dres bratislavského Slovana.