Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.6.)

sobota, 6. jún 2015 10:53 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (6.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Jednou z prvých posíl Rafaela Beníteza by sa mohol stať obranca Laurent Koscielny. Londýnsky Arsenal síce neavizoval, že tohto hráča chce predať, ale Madridčania, údajne, pripravujú lukratívnu ponuku. (Express)

REAL MADRID: Záložník Casemiro bude pokračovať v hlavnom meste Španielska. Po hosťovaní v Porte sa tamojší klub rozhodol získať Brazílčana natrvalo, lenže Real aktivoval klauzulu o spätnom vykúpení. (Goal)

ATLÉTICO MADRID: 22-ročný záložník Matias Kranevitter z River Plate má v pláne prestup do Európy a aktuálne sa javí ako najvážnejší kandidát Atlético. (Transfermarktweb)

BILBAO: Francúzsky obranca Aymerick Laporte podpísal zmluvu, ktorá ho zdrži v Baskicku do leta 2020. Ak by vydržal celé dohodnuté obdobie, bude atakovať métu 10 rokov v klube. (Guardian)

BILBAO: Los Leones hlásia príchod dvoch hráčov. Nejde síce o veľké hviezdy, no po štyroch rokoch sa z Eibaru vrátil stredopoliar Eneko Bóveda a Javier Eraso po dvoch sezónach opustí CD Leganes. (Marca)

VALENCIA: Kritizovanie rozhodcov sa nevypláca, čo na vlastnej koži okúsil tréner Nuno Espirito Santo. Jeho reči o rozhodcovi v aprílovom zápase s Bilbaom viedli k pokute 1 500 eur. (abola)

SEVILLA: V klube sa zrejme všetkým uľavilo. Unai Emery predĺži zmluvu o dva roky s ročným platom 2,5 milióna eur. West Ham aj Neapol teda dostanú košom. (Guardian)

CÓRDOBA: Los Califas nesplnili svoj základný cieľ, zostupujú do nižšej súťaže a tento fakt bude stáť miesto trénera Josého Antonia Romera. Po jeho náhrade sa vedenie zatiaľ obzerá v Segunda Division.

GETAFE: Vypadávajúce celky z La Ligy budú výrazne ovplyvnené ekonomikou. Okrem Elche, ktorého zostup už bol medzičasom potvrdený, sa s ligou môže rozlúčiť aj Getafe. Termín na vyplatenie podlžností je do 23. júna. (ESPN)