Main Content

Hazard je už drahší hráč než Ronaldo! Rebríčku kraľuje Messi!

utorok, 9. jún 2015 11:28 | Autor: Martin Gregor

Hazard je už drahší hráč než Ronaldo! Rebríčku kraľuje Messi!
Hazard je už drahší hráč než Ronaldo! Rebríčku kraľuje Messi! | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo už nesúperi s Lionelom Messim o pozíciu pomyselného najdrahšieho hráča planéty. Medzi hviezdné duo, ktoré sa naháňa v zbieraní Zlatých lôpt, sa podľa CIES Football Observatory vopchal Eden Hazard.

CIES Football Observatory zverejnila svoj najnovší rebríček najdrahších futbalistov na svete hráčov. Podľa najnovšieho vydania je opäť najcennejším futbalistom sveta Lionel Messi, ktorý má podľa akadémie hodnotu medzi 255 až 280 miliónmi eur.

Na druhom mieste prekvapujúco neskončil jeho najväčší rival Cristiano Ronaldo, ale Eden Hazard z Chelsea. Hazardovú cenu odhaduje akadémia na 135-150 miliónov eur, Ronaldovú „len” na 113-125 miliónov eur.

CIES Football Observatory tieto odhadované trhové ceny hráčov odvodzuje od svojho špeciálneho vzorcu, do ktorého sú zarátavané rôzné premenné. Medzi tie najdôležitejšie patria vek hráča, súčasný stav kontraktu (kedy konční zmluva, aký má hráč plat, bonusy, …), na akej pozícii hráč hrá, aké sú výsledky jeho klubu a národného tímu atď.

Čitajte tiež: Najdrahším klubom na svete je Manchester United: Tieto tímy sú v TOP10!

V Ronaldov neprospech v konkurencii Messiho a Hazarda hrá viacero vecí. Na medzinárodnej úrovní sa Messi aj Hazard dostali na MS 2014 omnoho ďalej ako Portugalsko, Hazard je výrazne mladší a Ronaldo na rozdiel od Messiho a Hazarda nezískal v uplynulej sezóne ani žiadnu väčšiu klubovú trofej.

Na štvrtom mieste je Neymar, piaty Aguero, nasledujú Sterling, Pogba, Diego Costa, Alexis Sanchez a James Rodriguez.

Do prvej stovky sa nedostal ani jeden slovenský futbalista.


zdroj obrázku: 101greatgoals.com