Main Content

Real sa začal zaujímať o Courtoisa: Tu je odpoveď Chelsea!

štvrtok, 11. jún 2015 11:43 | Autor: Martin Gregor

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois | zdroj: © TASR

Belgický plátok HLN v utorok informoval, že Real Madrid zaostril svoju pozornosť na brankára Chelsea Londýn Thibauta Courtoisa.

Belgické noviny uvádzajú, že Real Madrid sleduje Courtoisa už pár týždňov, hoci doteraz sa hovorilo najmä o Davidovi De Geovi z Manchestru United.

Ako je známe Real Madrid chce v priebehu tohto leta nájsť alternatívu ku klubovej legende Ikerovi Casillasovi, ktorého podľa zákulisných šumov v Madride už nepovažujú za ideálnu brankársku jednotku.

Kým posledné dni naznačovali, že prestup De Geu do Madridu je už takmer hotovou vecou, objavila sa táto špekulácia o Courtoisovi, ktorá mierne zamotala situáciu.

CEO Chelsea Marina Granovskaia k týmto fámam zaujala jednoznačný postoj. ,,Thibaut Courtois stojí 100 miliónov eur,“ znie odkaz záujemcom z Realu.

Čítajte tiež: Mourinho potvrdil Falcaov prestup do Chelsea!

100 miliónov eur je pritom takmer dvojnásobok sumy, za ktorú v roku 2001 prestúpil z Parmy do Juventsuu Gianluigi Buffon (52 miliónov). Ani 14 rokov od tohto obchodu sa nezrodil drahší brankársky prestup.

V prípade Realu Madrid si však nemôžeme byť nikdy istí. V rebríčku 10 najdrahších nákupov futbalovej histórie je až 5 háčov, ktorí smerovali na Santiago Bernabeu. Poradiu kraľuje Gareth Bale, druhý je Ronaldo, minuloročná posila James Rodriguez je na štvrtom mieste.

Hoci je málo pravdepodobné, že by Real túto sumu zaplatil, nikdy nehovorme nikdy. Pusinky by kúpou 23-ročného Belgičana získali na minimálne 10 nasledujúcich rokov fantastického brankára, ktorý už teraz patrí do TOP5.

Chelsea by prestup tiež neoľutovala. Veď v roku 2011 kúpila Courtoisa z Genku len za deväť miliónov. Zároveň by si mohla nechať Petra Čecha, ktorý stále patrí medzi širšiu brankársku špičku na svete.

Považujete možnosť prestupu Courtoisa do Realu Madrid za reálnu? Napíšte váš názor do diskusie!