Main Content

Bale ťahá Wales do Francúzska, no tvrdí: Cesta do Francúzska je ešte ďaleká

sobota, 13. jún 2015 15:05 | Autor: TASR

Bale ťahá Wales do Francúzska, no tvrdí: Cesta do Francúzska je ešte ďaleká
Bale ťahá Wales do Francúzska, no tvrdí: Cesta do Francúzska je ešte ďaleká | zdroj: © TASR

Cardiff 13. júna (TASR) - Hrdinom piatkového zápasu B-skupiny futbalovej kvalifikácie EURO 2016 Wales - Belgicko bol domáci krídelník Gareth Bale, ktorý gólom v 25. minúte rozhodol o víťazstve "drakov" v pomere 1:0.

Legionárovi Realu Madrid k presnému zásahu výraznou mierou dopomohol obrovskou chybou stredopoliar hostí Radja Nainggolan. Nezmyselne vrátil hlavou loptu do svojho pokutového územia, kde sa od bránkovej čiary vracal Bale, ihneď sa zapojil do hry a presnou strelou rozjasal tribúny štadióna v Cardiffe.

Wales po 6. kole figuruje na čele tabuľky B-skupiny so ziskom 14 bodov. Skalpom druhého tímu svetového rebríčka FIFA sa od "červených diablov" odpútal na rozdiel troch bodov. Walesania v doterajšej histórii postúpili na veľký turnaj iba raz - v roku 1958 účinkovali na svetovom šampionáte vo Švédsku.

Nasledovali neúspešné roky plné kvalifikačných sklamaní a neúspechov, ani legendy ako Ian Rush, Mark Hughes či Ryan Giggs nedokázali vytrhnúť Walesu tŕň z päty. Teraz sa črtá šanca prepísať dejiny mužstvu okolo Balea. "Je ťažké nájsť tie správne slová, aby som opísal, čo cítim. Výborne sme sa pripravili, podali sme kvalitný výkon a bojovali o každý meter ihriska," vyhlásil 25-ročný rýchlonohý krídelník.

"Po 70 minútach som cítil, že som hotový. V závere som musel striedať, ledva som lapal po dychu. Zápas sa hral vo vysokom tempe. Sme radi, že sme ho zvládli. Môžeme si užiť krásne leto a na jeseň sa pripraviť na ďalšie ťažké zápasy. Sme vo výbornej pozícii, ale cesta do Francúzska je ešte ďaleká," dodal Bale.

Ďalší zápas kvalifikácie čaká na Wales 3. septembra, keď sa predstaví na Cypre. Okrem neho a Belgicka ešte môžu o postup na budúcoročný finálový turnaj reálne zabojovať aj ďalšie tri tímy skupiny - tretí Izrael (9 bodov), štvrtý Cyprus (9 bodov) i piata Bosna a Hercegovina (8 bodov), ktorá po katastrofálnom vstupe do kvalifikácie dvakrát po sebe zvíťazila. V piatok zdolala doma Izrael 3:1 a vrátila sa do hry.