Main Content

VIDEO: Okrem našich stopercentní aj Angličania, Švédi zdolali Čiernu Horu

nedeľa, 14. jún 2015 23:05 | Autor: TASR

VIDEO: Okrem našich stopercentní aj Angličania, Švédi zdolali Čiernu Horu
VIDEO: Okrem našich stopercentní aj Angličania, Švédi zdolali Čiernu Horu | zdroj: © TASR

Bratislava 14. júna (TASR) - Futbalisti Anglicka sú v kvalifikácii EURO 2016 naďalej stopercentní.

 V nedeľňajšom zápase E-skupiny zvíťazili v Ľubľane nad domácim Slovinskom 3:2, keď o ich triumfe rozhodol v 86. minúte kapitán Wayne Rooney. Na čele tabuľky má Albion plný počet 18 bodov, druhí sú Švajčiari so šesťbodovým mankom. Helvéti večer otočili stretnutie s Litvou a vyhrali 2:1.  

Angličania boli už v úvodnom dejstve aktívnejším tímom, vedenia sa však nevedeli ujať. V sľubnej príležitosti sa ocitol v 22. minúte Rooney, ale jeho pokus brankár Handanovič vytlačil. O štvrť hodinu neskôr dostal na opačnej strane ideálnu prihrávku za obranu Novakovič a sám rútiaci sa na Harta nemal problém prízemnou strelou zakončiť - 1:0. O vyrovnanie sa postaral po zmene strán Wilshere, ku ktorému sa v pokutovom území odrazila lopta od domáceho obrancu a vymietol pravý horný roh. Hostia následne stupňovali tlak a ten vyústil do ďalšieho gólu, keď sa opäť presadil Wilshere. Záverečných päť minút na štadióne Stožice prinieslo dramatické chvíle. Slovinci najprv vyrovnali na 2:2, to ale netrvalo dlho a Rooney vrátil výsledok na stranu Anglicka. To udržalo tesný náskok do záverečného hvizdu a v doterajších šiestich kvalifikačných dueloch tak ani raz nezaváhali.

Suverénnu pozíciu v G-skupine si drží Rakúsko, ktoré v šlágri uspelo proti Rusku (1:0). Po pol hodine hry rozhodol o plnom bodovom zisku hostí ukážkovými nožničkami Marc Janko. Rakúšania sú na dobrej ceste na šampionát, na konte majú 16 bodov, druhé Švédsko zaostáva o štyri body."Tre kronor" najmä vďaka dvom gólom Zlatana Ibrahimoviča zdolali vo večernom zápase v Štokholme Čiernu Horu 3:0. Domáci rozhodli o všetkom podstatnom v rozmedzí 38. až 44. minúty, keď sa presadili Berg a následne dvakrát kanonier Paríža St. Germain. Balkánci dokázali odpovedať len raz, v druhom polčase po Damjanovičovej premenej penalte. V tej istej skupine si posledné tímy Lichtenštajnsko a Moldavsko podelili body po remíze 1:1.

kvalifikácia EURO 2016

E-skupina

Estónsko - San Maríno 2:0 (1:0)
Gól: 35. a 63. Zenjov

Slovinsko - Anglicko 2:3 (1:0)
Góly: 37. Novakovič, 84. Pečnik – 57. a 73. Wilshere, 86. Rooney



Litva - Švajčiarsko 1:2 (0:0)
Góly: 64. Černych - 69. Drmič, 84. Shaqiri

G-skupina

Lichtenštajnsko - Moldavsko 1:1 (1:1)
Góly: 21. Wieser - 44. Boghiu

Rusko - Rakúsko 0:1 (0:1)
Gól: 33. Janko

Švédsko - Čierna Hora 3:1 (3:0)
Góly: 38. Berg, 40. a 44. Ibrahimovič - 63. Damjanovič (z 11 m)