Main Content

Ambíciózny Kozák: O body chce obrať najbližšie aj Španielov

pondelok, 15. jún 2015 00:05 | Autor: TASR

Ambíciózny Kozák: O body chce obrať najbližšie aj Španielov
Ambíciózny Kozák: O body chce obrať najbližšie aj Španielov | zdroj: © TASR

Žilina 14. júna (TASR) - Perfektný prvý polčas i polovica druhého, potom zbytočný inkasovaný gól a menšie obavy o výsledok.

Tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák po šiestom kvalifikačnom víťazstve v boji o ME v nedeľu nad Macedónskom 2:1 v Žiline ale skonštatoval, že cenný triumf stále stopercentného lídra C-skupiny bol zaslúžený.

Domáci favorit v prvom polčase absolútne dominoval, skóre duelu na vypredanom žilinskom štadióne otvoril už v 8. minúte Kornel Saláta a do polčasu sa ešte presadil v 38. minúte Marek Hamšík. V 2. polčase zaskočili hostia SR v 69. minúte gólom Arijana Ademiho, no skóre sa už potom nezmenilo. Iba Slovensko a Anglicko tak stále zostali po 6. kole bojov o ME so stopercentnou bilanciou.

"My sme očakávali veľmi náročný zápas a to sa aj potvrdilo. Zodpovedne sme sa na zápas pripravili. Dlho sme hrali výborne, bola radosť sa na našu hru pozerať. Dali sme góly a škoda, že sme nepridali ďalšie. V druhom polčase sme dostali gól, už nám chýbala ľahkosť, napriek tomu sme zápas kontrolovali a zaslúžene vyhrali. Macedónci boli v druhom polčase aktívnejší ako v prvom, ale nevytvorili si šance. Ich tréner vystužil stred a zlepšili sa," povedal Kozák na tlačovej konferencii.

Slováci ťahajú skvelú sériu deviatich výhier. Bol to ich posledný zápas v sezóne, po ktorom musí panovať absolútna spokojnosť. Kozák ale nepoľavuje v nárokoch, hoci ho natiahnutá séria teší: "Mať 18 bodov je úžasné, štyri kolá pred koncom mať istotu baráže je pekné. Ale pred nami je ďalšia výzva. V skupine máme špičkové ukrajinské mužstvo, ktoré disponuje európskou kvalitou. Vidím to tak, že pri tejto situácii aká je, chceme bodovať proti Španielsku aj Ukrajine a to je naša výzva."

Jeden z najlepších Slovákov na ihrisku bol stredopoliar Róbert Mak, ktorý ťahal množstvo akcií a pripravil gól pre Hamšíka: "Je to určite veľmi príjemný pocit, máme na konte plný počet 18 bodov. Ideme od zápasu k zápasu, nepodceňujeme žiadne stretnutie. Strelili sme dnes dva góly a udržali víťazstvo, získali do tabuľky dôležité tri body. Macedónci nemali vyloženú šancu, dostali sme taký gól, aký sme dostali, ale ukázali sme silu a udržali výsledok. Potešil som trénera dobrým výkonom, ale myslím, že to sa podarilo celému mužstvu."