Main Content

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (2): Žilina opäť neinkasovala

streda, 10. marec 2010 19:04 | Autor: Erik Bolvan

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (2): Žilina opäť neinkasovala
Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (2): Žilina opäť neinkasovala | zdroj: SITA

Futbalisti Žiliny dokázali ako jediní zopakovať svoj triumf z minulého kola, pričom opäť neinkasovali. Dubnica si vďaka víťazstvu nad Spartakom posilnila svoj náskok pred poslednými Košicami.

 

1. MŠK Žilina - Pod Dubňom vládne po prvých dvoch jarných kolách veľká spokojnosť, mužstvo zatiaľ nestratilo ani bod. V Dunajskej Strede mali Žilinčania skvelý úvod, keď sa už po 18. sekundách hry presadil útočník Tomáš Oravec. Domáci nehrali smerom dopredu zle, Žilinčania však dobre bránili. Poistný druhý gól strelil v 65. minúte opäť Tomáš Oravec, keď využil zaváhanie obrancu Adiabu. Mužstvo opustil útočník Marek Bajza, ktorý prestúpil do Slovana Liberec.

2. FK Dukla Banská Bystrica - Ak bol žilinským hrdinom v 21. kole Tomáš Oravec, tak pod Urpínom ním bol určite Michal Ďuriš. Útočník Dukly prekonal brankára belasých Putnockého dvakrát, čím sa výraznou mierou postaral o dôležité víťazstvo v boji o titul. Výborný výkon však podali všetci hráči, najmä v prvom polčase.

3. FC Nitra - Pre Nitru sa zápas proti Senici nevyvíjal dobre, po prvom polčase hostia viedli 1:0. Trénerovi domácich Ivanovi Galádovi však vyšlo striedanie v druhom polčase, keď poslal na trávnik útočníka Arnolda Šimoneka, ktorý dvoma gólmi v závere zvrátil výsledok stretnutia. Šimonek sa stal hviezdou zápasu aj v ankete o najlepšieho hráča v tomto stretnutí, získal 78 hlasov od nitrianskych fanúšikov, o 65 hlasov viac ako ďalší v poradí, obranca Martin Tóth.

4. MFK Dubnica - Dubničania získali dôležité tri body v boji o záchranu, Trnavu doma zdolali 2:1. Hra bola vyrovnaná až do 56. minúty, kedy sa presadil záložník MFK Juraj Vavrík. Od tohto momentu bola Dubnica lepším mužstvom, o šesť minút neskôr preloboval trnavského brankára Slovenčiaka obranca Marcel Ondráš a bolo 2:0. Hostia v poslednej minúte gólom Nascimenta dos Santosa už len zmiernili svoju prehru. Tréner domácich Peter Gergely bol po zápase spokojný nielen s výsledkom, ale aj s hrou svojho mužstva.

5. 1. FC Tatran Prešov - Východniarske derby medzi Prešovom a Košicami nemá nikdy jasného favorita a inak to nebolo ani v 21. kole. Pred výbornou atmosférou sa ujali vedenia futbalisti Tatrana, presne sa trafil bývalý útočník MFK Košice Pavol Jurčo. Prešovčania mohli onedlho zvýšiť svoj náskok, Bernando však Lopéza neprekonal. Tento moment môže domácich mrzieť, pretože Košičanom sa vďaka Škutkovi podarilo vyrovnať na konečných 1:1.

6. MFK Ružomberok - V súboji Ružomberka s Petržalkou Liptáci dvakrát viedli, ale nakoniec boli radi, že z Bratislavy odchádzajú s aspoň jedným bodom. Za stavu 2:2 totiž v 88. minúte zneškodnil domácemu Hílekovi pokutový kop brankár Libor Hrdlička, pre ktorého to bol premiérový zápas v drese Ružomberka. Za Liptákov sa v tomto stretnutí gólovo presadili stedopoliar Tomáš Ďubek a obranca Michal Gallo.

7. MFK Petržalka - V zápase proti Ružomberku sa prvýkrát gólovo presadili Liptáci, keď využili zaváhanie petržalskej obrany. V 47. minúte sa presnou strelou blysol Fieber, ktorý vyrovnal stav stretnutia. Petržalčania sa však z vyrovnania dlho netešili, keď už o päť minút neskôr inkasovali gól po rohovom kope. Futbalistom Petržalky sa však zásluhou Šedivého opäť podarilo vyrovnať. Zdalo sa, že zápas sa skončí remízou 2:2, avšak dve minúty pred koncom mal rozhodnutie na kopačke Hílek, ktorý však nepremenil pokutový kop. Zápas sa hral pred najnižšou návštevou v histórii Corgoň ligy, prišlo sa naň pozrieť len 180 divákov. Dôležitú úlohu tu zrejme zohráva fakt, že Petržalka v súčasnosti nehrá svoje zápasy na domácom štadióne, ale na Pasienkoch.

8. MFK Košice - Po víťazstve nad Petržalkou si Košičania trúfali na zisk troch bodov aj proti Prešovu. Tatran bol však v zápase proti MFK lepším tímom, tréner Košíc Goran Milojevič bol teda s remízou 1:1 spokojný. Spokojný bol po stretnutí určite aj záložník Dávid Škutka, ktorý strelil svoj tretí gól v tejto sezóne. Košičanov čaká v 22. kole ďalší zdolateľný súper - predposledná Dubnica.

 

9. ŠK Slovan Bratislava - Slovan v minulom kole nepotešil svojich fanúšikov, v Banskej Bystrici prehral 1:2. Bratislavčania hrali v prvom polčase veľmi zle, za čo ich domáci potrestali dvoma gólmi. Po prestávke Slovan zlepšil svoj výkon, v 49. minúte hlavou znížil obranca Kornel Saláta. Obžera ani Halenár však už ďalší gól nepridali a tak sa Bystričania mohli radovať z víťazstva vďaka ktorému sa bodovo dotiahli na svojho súpera.

10. FK Senica - Víťaz berie všetko. Bohužiaľ táto veta platí aj o futbale a tak odchádzali senickí hráči z Nitry sklamaní. O všetky tri body prišli v posledných štyroch minútach, v ktorých inkasovali dva góly.

11. FC Spartak Trnava - Spartak si trúfal v Dubnici získať aspoň jeden bod, nepodarilo sa mu to však. Dubnica vyhrala 2:1, keď jediný gól Trnavčanov strelil v poslednej minúte Nascimento dos Santos. Spartak však mohol zdramatizovať zápas už skôr, Hanzel však svoju veľkú šancu na zníženie v 77. minúte nevyužil.

12. DAC 1904 Dunajská Streda - Dunajská Streda sa v prvých dvoch jarných kolách stretla s mužstvami, ktoré bojujú o titul, nedokázala im však uchmatnúť ani jeden bod. Futbalisti DAC mali za stavu 0:1 pre Žilinu tri šance na vyrovnanie, ani jednu však nevyužili, za čo ich Žilinčania potrestali druhým gólom. Dunajská Streda sa už tradične môže spoliehať na podporu svojich fanúšikov, na zápas so Žilinou sa ich prišlo pozrieť 3512.