Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.6.)

nedeľa, 21. jún 2015 10:10 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Voľba prezidenta Barcelony bude mať výrazný vplyv aj na personálne obsadenie vo vedení. Na verejnosť sa už dostal fakt, že v prípade triumfu Jordiho Maja bude športovým riaditeľom klubu Dán Michael Laudrup. (Wales Online)

BARCELONA: Najviac otáznikov budúcej barcelonskej zostavy je zrejme v defenzíve. Zostavu by mohol posilniť Tunisan Aymen Abdennour z AS Monaco. Tento stopér by mal zvýšiť konkurenciu popri najvyužívanejšej dvojičke Mascherano-Piqué. (Daily Mail)

BARCELONA: Hosťovaním v Premier League sa Alex Song pripomenul anglickým klubom a najnovšie naňho má poľovať Chelsea, Manchester City a zatratená stále nie je ani možnosť návratu do West Hamu. Barça by z prestupu chcela vyťažiť 5 miliónov libier. (Skysports)

ATLÉTICO MADRID: Počas sezóny dalo Atlético 67 gólov, no pre budúci ročník to vyzerá kriticky. Veľký odliv forwardov vyžaduje čo najrýchlejšiu reakciu. Veľa sa píše o Josém Callejonovi z SSC Neapol, ktorý Primera Division z minulosti pozná. (calciomercato)

ATLÉTICO MADRID: Výmenný obchod by mohol prebehnúť medzi popredným anglickým a španielskym tímom. Toby Alderweireld by sa mohol stať hráčom Chelsea Londýn, zatiaľ čo Filipe Luis možno po roku prejde do Madridu. Angličania by do výmeny radi zahrnuli aj útočníka Antoina Griezmanna. (Telegraph)

SEVILLA: Stoke City je urazený ponukou 3 milióny libier za stredopoliara Stevena N'Zonziho, ktorú obdržali od Los Rojiblancos. Klubový hráč sezóny však predĺženie zmluvy nepodpíše, takže to víťaz Európskej ligy môže skúsiť opäť. (Express)

GETAFE: El Geta stále čakajú na dôležité rozhodnutie o ich zotrvaní alebo vyradení z La Ligy. Už teraz však vedia, že ak medzi elitou zotrvajú, novým trénerom sa stane Fran Escribá. Čerstvý päťdesiatnik naposledy viedol Elche, no v Getafe už v sezóne 2004/05 pôsobil ako asistent trénera. (Football-España)

DEPORTIVO: 32-ročný obranca Fernando Navarro sa rozlúčil so Sevillou a v kariére bude pokračovať v La Coruñi. Tamojší klub sa zachránil v Primera Division a s hráčom podpísal dvojročnú zmluvu. (mundodeportivo)