Main Content

Žilina, Slovan a Trnava majú aj zúžený zoznam možných súperov veľmi pestrý

pondelok, 22. jún 2015 10:42 | Autor: Filip Chudý

Žilina, Slovan a Trnava majú aj zúžený zoznam možných súperov veľmi pestrý
Žilina, Slovan a Trnava majú aj zúžený zoznam možných súperov veľmi pestrý | zdroj: © TASR

UEFA už tradične pre samotným žrebovaním rozdelila kluby do skupín, z ktorých vzídu súperi. Žilina, Slovan a Trnava tak už teraz vedia s kým sa môžu stretnúť. Zoznam je naozaj pestrý.

Všetky naše kluby budú pri žrebe 1. predkola, ktorý začne o 13:00, nasadené. Už predtým vedeli, že dostanú niekoho z veľkého 51-členného zoznamu, ktorý sa im teraz zúžil. Naše kluby sa môžu stretnúť s týmito protivníkmi.

Trnava sa nachádza v skupine 2 spolu s West Ham United (Anglicko), Dinamo Tbilisi (Gruzínsko), FC Valletta (Malta) a Daciou Kišiňov (Moldavsko). A určite dostane jedného z tejto pätice nenasadených: FK Gabala (Azerbajdžan), KF Renova (Macedónsko), FC Lusitans (Andorra), Newtown AFC (Wales), Olimpik Sarajevo (Bosna a Hercegovina).

Žilina je pred žrebom umiestnená do skupiny 9 ako nasadená, spolu s Neftči Baku (Azerbajdžan), NK Domžale (Slovinsko), Stromsgodset IF (Nórsko) a F91 Dudelange (Luxembursko). Súperom jej môžu byť Čukarički Belehrad (Srbsko), FC Glentoran (Severné Írsko), Mladost Podgorica (Čierna Hora), University College Dublin (Írsko) a FK Partizani Tirana (Albánsko).

Slovan je v skupine 10 nasadený spolu so Slaskom Vroclav (Poľsko), Lokomotivou Záhreb (Chorvátsko), FC Botosani (Rumunsko), FC Vaduz (Lichtenštajnsko) a FC Birkirkara (Malta). Belasí narazia na jedného zo šestice Ulisses Jerevan (Arménsko), NK Celje (Slovinsko), College Europa FC (Gibraltár), SP La Fiorita (San Maríno), AUK Broughton FC (Wales) a Spartak Cchinvali (Gruzínsko).

Naše kluby sa dnes tiež dozvedia možných súperov aj do 2. predkola Európskej ligy, ktoré sa bude žrebovať o 14:30. Aj v ňom budú všetky nasadené, lenže zúžený menoslov možných súperov bude zverejnený až po žrebe 1. predkola. 

Koho by ste našim klubom priali a koho určite nie?