Main Content

Matej Tomek zapadá výborne do plánov Philadelphie Flyers!

pondelok, 29. jún 2015 09:04 | Autor: Jozef Korbel

Matej Tomek zapadá výborne do plánov Philadelphie Flyers!
Matej Tomek zapadá výborne do plánov Philadelphie Flyers! | zdroj: od Jozef Korbel

V piatkovom prvom kole sa v BB&T Center v Sunrise neocitlo na zozname žiadne slovenské meno, avšak v sobotu v 3. kole pribudol z 90. pozície slovenský talentovaný brankár Matej Tomek, ktorého si vyhliadol klub Philadelphia Flyers!

Brankár Tomek pôsobil v uplynulej sezóne v tíme Topeka Roadrunners v zámorskej juniorskej NAHL. V nasledujúcom ročníku by mal odchovanec Slovana a účastník MS do 18 rokov z vlaňajška hrať za University of North Dakota v NCAA, ktorého doterajší tréner Dave Hakstol sa stal novým kormidelníkom Flyers. Aj z tohto dôvodu siahol po Tomekovi, keďže ho v poslednom čase pozorne sledoval.

,,Som nesmierne štastný, že si ma vybral práve známy klub Flyers. Celý priebeh draftu som si snažil užiť, ale čím čas ubiehal, citil som sa viac netrpezlivý a čakal som na výsledok… Myslím si, že môžem byť spokojný. Bol to jeden z tímov, čo som v duchu očakával, ale netušil som to. Tréner Dave Hakstol mi pogratuloval cez sms-ku, pretože na drafte osobne nebol… Od Flyers som dostal čapicu a dres. Najlbižšie sa zúčastním vo Philadelphii Rookie Campu a potom prídem domov do Bratislavy," nechal sa počuť bezprostredne po drafte 18-ročný brankár Matej Tomek.

Šéf športovej spoločnosti AA Sports Management Andrej Augustín, ktorý bol s brankárom Tomekom prítomný na Floride na drafte, skonštatoval: ,,Draft je vždy veľká loteria, Philadelphia bola mojím favoritom a preto sme veľmi spokojni s tím, ako to všetko dopadlo. Pre Mateja to bol veľmi hektický rok a teraz ho čakaju veľké výzvy. Je na ne pripravený a uvedomuje si aj veľkú zodpovednosť voči ľudom, ktori do neho vkladajú dôveru. Univerita North Dakota je najlepším miestom pre rozvoj špičkových hráčov a navyše Matej sa stal historicky najvyššie draftovaným brankárom v histórii univerzity. To hovorí za všetko. Predstavitelia Flyers sú veľmi spokojní a brankár Tomek zapadá výborne do ich plánov!"