Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (6.7.)

pondelok, 6. júl 2015 07:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (6.7.)
Správy dňa z NHL a KHL (6.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

NHL

TORONTO: Na ročnom predĺžení zmluvy sa s Torontom Maple Leafs dohodol útočník Nazem Kadri. Šikovný center bude nasledujúci rok poberať 4,1 miliónov amerických dolárov.

OTTAWA: Útočník Alex Chiasson sa nedokáže dohodnúť s Ottawou Senators na novom kontrakte. Ako voľný chránený hráč tak bude s klubom jednať o svojej novej zmluve pred arbitrážnym súdom. K arbitráži zrejme pristúpi aj Jevgenij Kuznecov z Washingtonu Capitals a Erik Haula z Minnesoty Wild.

PITTSBURGH: Ruský útočník Sergej Plotnikov, ktorý posilní organizáciu Pittsburghu Penguins zaplatil kvôli odchodu do zámoria zmluvnú pokutu vo výške 500 000 USD svojmu celku z Lokomotivu Jaroslavľ.

NASHVILLE: Kanaďan Cody Bass sa dohodol na ročnom dvojcestnom kontrakte s Nashvillom Predators. V prípade, že sa 28-ročný útočník presadí v prvom tíme, jeho plat bude ukrajovať z platového stropu „Preds“ 575 tisíc amerických dolárov.

TAMPA BAY: Útočník Jeff Tambellini sa po štyroch sezónach strávených v Európe vracia do zámoria, kde zabojuje o miesto v prvom tíme Tampy Bay Lightning. Bývalý hráč Los Angeles Kings, New Yorku Islanders a Vancouveru Canucks sa s vedením „bleskov“ dohodol na ročnej dvojcestnej zmluve.

ARIZONE: Po Tambelliniho vzore sa o comeback do National Hockey League bude usilovať aj bek Derek Smith. Niekdajší hráč Zűrichu podpísal dvojcestný kontrakt s Arizonou Coyotes.

KHL

VLADIVOSTOK: Na skúšku do tímu Admiralu Vladivostok prichádza Viktor Alexandrov, ktorý naposledy odohral súťažný zápas v ročníku 2012/2013 v drese Barysu Astany. Po tejto sezóne sa kvôli zdravotným i osobným problémom rozhodol ukončiť kariéru.