Main Content

Je to tu! Slovenské hokejové hviezdy vyhlásili nedôveru SZĽH!

pondelok, 6. júl 2015 11:33 | Autor: Martin Gregor

Je to tu! Slovenské hokejové hviezdy vyhlásili nedôveru SZĽH!
Je to tu! Slovenské hokejové hviezdy vyhlásili nedôveru SZĽH! | zdroj: © TASR

Očakávané sa stalo skutočnosťou. Slovenské hokejové hviezdy na čele s Mariánom Hossom, Mariánom Gáboríkom, Ladislavom Nagyom, Andrejom Sekerom, Michalom Handzušom, Ľubomírom Višňovským, či Zdenom Chárom, vyhlásili nedôveru slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Dokopy 27 najúspešnejších slovenských hokejistov, medzi ktorými nechýbajú víťazi Stanley Cupu, či majstri sveta z roku 2002, dnes svojim listom otvorene vyhlásili nedôveru súčasnému vedeniu SZĽH. Donútil ich k tomu neúspech Richarda Lintnera vo voľbách prezidenta SZĽH, ale najmä spôsob, akým bol opätovne zvolený Igor Nemeček.

Čítajte tiež: Slovenský hokej je v otvorenej vojne: Takto to nemôže ostať!

Slovenskí hokejisti poukazujú na to, že umožnenie hlasovania Igorovi Nemečkovi (Lintner voliť nemohol), funkcionárom zväzu a členom zväzových komisií bolo neakceptovateľné a neférove voči Nemečkovmu oponentovi Richardovi Lintnerovi.

Celé znenie vyhlásenia, pod ktoré sa podpísalo 27 úspešných slovenských hokejistov je tu:

„Nedávna voľba prezidenta SZĽH ukázala celému Slovensku a hlavne nám, hokejovým reprezentantom, že pravidlá SZĽH majú veľmi ďaleko od pravidiel spravodlivej a férovej súťaže. Umožnenie hlasovania znovu kandidujúcemu prezidentovi SZĽH, funkcionárom zväzu a členom zväzových komisií považujeme za absurdné a neakceptovateľné.

Kultúra zväzu nastavená staronovým vedením je pravým opakom pozitívnej zmeny, ktorú upadajúci slovenský hokej veľmi potrebuje. Odmietame spájať naše mená so súčasnou zväzovou identitou, pretože priamo popiera všetky princípy a zásady fair play, ktoré sú hlavným prínosom športu pre spoločnosť.

Z uvedených dôvodov vyjadrujeme nedôveru SZĽH. Zároveň vyhlasujeme, že budeme na súčasné vedenie vytvárať sústavný tlak za účelom prijatia radikálnych zmien k zlepšeniu situácie v slovenskom hokeji.

Podpísali sa:

Michal Handzuš
Zdeno Chára
Marián Hossa
Andrej Sekera
Ladislav Nagy
Martin Marinčin
Andrej Meszároš
Branko Radivojevič
Dominik Graňák
Jaroslav Halák
Jozef Stümpel
Ľubomír Višňovský
Marcel Hossa
Marián Gáborík
Peter Podhradský
Tomáš Jurčo
Tomáš Kopecký
Tomáš Tatar
Ján Lašák
Peter Budaj
Radoslav Suchý
Luboš Bartečko
Richard Zedník
Peter Hamerlík
Július Hudáček
Ján Laco
Richard Pánik

Čítajte tiež: Nemeček reagoval na vyhlásenie nedôvery hráčov: Ukážeme, že sa mýlia!