Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.7.)

utorok, 7. júl 2015 09:52 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.7.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Podľa najnovších špekulácií by Iker Casillas mohol posilniť FC Porto. Jeho miesto by v takom prípade zaujal krajan David De Gea. Ani jeden z klubov sa však zatiaľ k veci nevyjadril. (Football-España)

BARCELONA: Keďže pozícia Marca Bartru je v zostave neistá, špekulovalo sa o jeho odchode. Mladý bek v nedávnom rozhovore priznal, že mal zajačie úmysly, ale to je už minulosťou. Chce zostať a bojovať o miesto v základe. (Express)

BARCELONA & ATLÉTICO MADRID: Šampióni získali do svojich radov Ardu Turana z Atlética za 41 miliónov eur. V jej drese sa však bude môcť objaviť až v januári 2016 a existuje aj možnosť, že do 14 dní bude Turek poslaný späť do Madridu. Táto dohoda vznikla z dôvodu prezidentských volieb klubu a 28-ročný záložník nemusí novému vedeniu pasovať. (Football-España)

ATLÉTICO MADRID: 26-ročný obranca Emiliano Insua vôbec nepresvedčil trénerov Atlética a počas prestávky je na predaj. Záujem prejavil Sporting Lisabon. Práve ten Argentínčana vlastnil pred jeho prestupom do Španielska. (Marca)

ATLÉTICO MADRID: O obrancu Tobyho Alderweirelda je zvádzaný veľký boj dvoch celkov z Premier League. Tottenham, podľa niektorých zdrojov, už dohodol príchod tohto hráča, no Southampton ešte v rovnakej snahe nepoľavil a hodlá bojovať do konca. (Guardian)

SEVILLA: Francúzske Toulouse má opustiť útočník Wissam Ben Yedder a na stole už má jednu veľmi konkrétnu ponuku. Andalúzsky klub ponúka 10 miliónov eur. (lequipe)

SEVILLA: Víťazi Európskej ligy navýšili svoju ponuku za Cira Immobileho z Dortmundu. Niekdajší kanonier zo Serie A nastrieľal vo Westfálsku len tri góly, ktoré sa mália. Práve preto sa Sevillčania v snahe získať forwarda orientujú práve naňho. (Football-Italia)

DEPORTIVO: Ročné hosťovanie u modro-bielych má pred sebou útočník Luis Alberto. Pre 22-ročného Španiela to bude už druhá podobná skúsenosť od prestupu do Liverpoolu. (Goal)

RAYO VALLECANO: Brankár David Coneño, ktorý v minulosti chytal za rezervný tím Realu Madrid alebo Sevillu, ostane ešte minimálne rok v Rayu. S klubom podpísal kontrakt do leta 2016. (lequipe)