Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (9.7.)

štvrtok, 9. júl 2015 08:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (9.7.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (9.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

ST. LOUIS: Saint Louis Blues podpísalo s Vladimirom Tarasenkom najvyšší kontrakt v histórii tímu, keď s ruský forward sa „notičkám“ upísal na najbližších osem rokov. Nová zmluva jednému z najproduktívnejších hráčov uplynulej sezóny vynesie rovných 60 miliónov USD.

WASHINGTON: Ruský talent Jevgenij Kuznecov sa dohodol s Washingtom Capitals na novej zmluve a vyhol sa tak arbitráži, keď s vedením klubu z hlavného mesta podpísal dvojročný kontrakt v hodnote 6 miliónov amerických dolárov.

ARIZONA: Arbitrážnemu konaniu sa vyhol aj Dán Mikkel Boedker, ktorý sa s Arizonou Coyotes dohodol na ročnej zmluve s ročnou gážou vo výške 3,75 miliónov amerických dolárov.

DETROIT: Detroit Red Wings získal do svojich radov útočníka Erica Tangradiho, ktorý sa s „červenými krídlami“ dohodol na ročnej spolupráci. Finančné náležitosti jeho novej zmluvy doposiaľ neboli zverejnené.

SAN JOSE: Timo Meier sa stal štvrtým hráčom draftovaným v tomto roku, ktorý sa dohodol so svojím celkom na nováčikovskej zmluve. Talentovaný Švajčiar podpísal nováčikovský kontrakt, budúci ročník podľa všetkého strávi v QMJHL.

COLORADO: Novým asistentom trénera Colorada Avalanche Patricka Roya sa stal Dave Farrish, ktorý sa môže popýšiť skúsenosťami s rovnakou pracovnou pozíciou v Toronte Maple Leafs a Anaheime Ducks.

EDMONTON: Vedenie Edmontonu Oiles získalo z Chicaga Blackhawks výmenou za 20-ročného forwarda Liama Coughlina práva na švédskeho gólmana Andersa Nilssona.

KHL

CSKA: Hviezdny útočník CSKA Moskva Alexander Radulov a jedna z hlavných tvárí Kontinentálnej hokejovej ligy sa nechala počuť, že v prípade záujmu ambiciózneho celku z NHL, ktorý by mal reálne šance na zisk Stanley Cupu, je pravdepodobnosť jeho odchodu z ruskej nadnárodnej súťaže vysoká.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

SKALICA: Čoskoro by sa mala vykryštalizovať situácia ohľadom pôsobenia Skalice v novom ročníku slovenskej Tipsport extraligy. Ak mestské zastupiteľstvo potvrdí svoju podporu, HK 36 bude môcť nastúpiť do novej sezóny.

ŽILINA: Novými posilami MsHK Žilina sa stala pätica hráčov Mário Kurali, Daniel Brejčák, Václav Stupka, Jakub Makovský a Rastislav Konečný.