Main Content

Slovan Bratislava bude aj v druhom predkole Európskej ligy favorit (OHLASY)

piatok, 10. júl 2015 11:05 | Autor: TASR

Slovan Bratislava bude aj v druhom predkole Európskej ligy favorit (OHLASY)
Slovan Bratislava bude aj v druhom predkole Európskej ligy favorit (OHLASY) | zdroj: © TASR

Bratislava 10. júla (TASR) - Futbalisti bratislavského Slovana si splnili povinnosť.

Gibraltárskeho súpera College Europa FC zdolali vo štvrtkovej odvete 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 jasne 3:0 a po vysokom triumfe 6:0 z prvého zápasu si "belasí" vypýtali konfrontáciu s írskym klubom UC Dublin.

Ten sa do európskeho pohára číslo dva prebojoval cez súťaž Fair play a zaujímavosťou je, že v tejto sezóne účinkuje až v druhej najvyššej domácej súťaži. V 1. predkole vyradili Dublinčania luxemburský Dudelange po domácom víťazstve 1:0, v odvete si "mohli dovoliť" prehrať 1:2. "Ťažko hovoriť, ktorý súper by bol pre nás prijateľnejší. Pripravíme sa na Írov zodpovedne, myslím si, že máme reálne šance na postup. Na odvetnom zápase v Luxemburgu sme mali zástupcu klubu a vďaka jeho informáciám sa nám bude ľahšie robiť príprava na Írov," povedal kouč Slovana Ján Švehlík.

Domáca odveta s gibraltárskym trpaslíkom mala na Pasienkoch formálny charakter, napriek tomu favorit nenechal nič na náhodu a na Pasienkoch triumfoval 3:0. Po osemmesačnej rekonvalescencii zavinenej zranením kolena sa do zostavy vrátil kanonier Róbert Vittek, ktorý v 67. minúte z jedenástky spečatil skóre. Pred ním sa v prvom polčase strelecky presadili Nicolas Gorosito a Adam Zreľák.

Prvý menovaný argentínsky stopér musel krátko pred koncom prvého polčasu odstúpiť z hry a na ihrisku ho nahradil Kornel Saláta: "Nicolasa odviezli do nemocnice, kde sa s podozrením na otras mozrgu podrobil CT vyšetreniu, ktoré našťastie bolo negatívne. Zostáva však na pozorovaní a verím, že jeho stav nebude vážny."

Vittek si v 75. minúte počas svojho striedania vyslúžil potlesk od fanúšikov a jeho výkon po zranení ocenil aj tréner: "Z vlastnej skúsenosti viem, že nie je ľahké po takej dlhej pauze naskočiť do rozbehnutého rýchlika. Robo v zápase ukázal dobré veci, dočkal sa aj gólu. Myslím si, že ďalšími zápasmi bude jeho výkon stúpať a pomôže nám tak na domácej scéne ako aj v ďalších súbojoch v pohárovej Európe," dodal Švehlík.