Main Content

Jelič katapultoval Žilinu ďalej, po hetriku prispeje do klubovej kasy (OHLASY)

piatok, 10. júl 2015 11:05 | Autor: TASR

Jelič katapultoval Žilinu ďalej, po hetriku prispeje do klubovej kasy (OHLASY)
Jelič katapultoval Žilinu ďalej, po hetriku prispeje do klubovej kasy (OHLASY) | zdroj: © TASR

Žilina 10. júla (TASR) - Súdržný tímový výkon a gólové odtrhnutie Mateja Jeliča posunuli futbalistov MŠK Žilina do 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016.

Severoírsky Glentoran FC kládol len minimálny odpor, no obe konfrontácie napomohli slovenskému vicemajstrovi k väčšej zohratosti pred náročným nastavujúcim týždňom. V ňom čaká Žilinčanov najskôr duel 2. predkola na pôde moldavského Dacia Kišiňov a následne aj úvodný fortunaligový duel s Podbrezovou.

Zverenci trénera Adriána Guľu si už z úvodného duelu priniesli prakticky postupový výsledok 4:1, no v domácej odvete nenechali nič na náhodu. Snažili sa o atraktívnu hru, pričom zo solídneho tímového výkonu sa napokon utrhol Matej Jelič. Chorvátsky kanonier v službách MŠK zaznamenal hetrik, celkovo má z dvojzápasu proti Glentoranu na konte štyri góly. "Mal som aj dosť šťastia. Prvý gól sa mi podaril skutočne pekne, pri druhom bola moja strela tečovaná. Som však spokojný v prvom rade s výsledkom. Pred stretnutím sme si povedali, že ideme jednoznačne vyhrať a postúpiť ďalej," uviedol po zápase Jelič.

Keďže jeho strelecká produkcia bola v uplynulých dueloch vrátane tých prípravných vysoká, ďalšiemu nemalému príspevku sa poteší klubová kasa. "Už mi chlapci povedali, že ma to neminie. Vraj musím prispieť finančne, neviem však, na čo konkrétne peniaze pôjdu," uviedol Jelič. Osobná strelecká forma ho síce teší, no všetko podriaďuje hlavne tímovému výkonu a úspešným výsledkom. "Je to veľmi dobré pre moje sebavedomie, no hlavne chcem pomáhať tímu a verím, že gólmi sa mi to bude dariť aj naďalej," dodal.

Radosť zo zaslúženého triumfu a postupu mal po stretnutí aj Milan Škriniar. Ešte len dvadsaťročnému stopérovi sa veľkej pocty dostalo bezmála po hodine hry, keď mu Viktor Pečovský pri schádzaní z trávnika odovzdal kapitánsku pásku. "Vážim si, že 'Peči' mi ju dal. Užíval som si zápas od začiatku, ale tento moment ma ešte viac vybičoval. Dôležitý je tímový duch. Keď sme na ihrisku, sme jeden tím a podporujeme sa navzájom. Nezáleží na tom, či je niekto mladší alebo starší. Keď šliapeme spolu, ide to," povedal po stretnutí Škriniar.

S výsledkom i predvedenou hrou bol spokojný aj kormidelník MŠK Adrián Guľa. Jeho zverenci si splnili povinnosť, potvrdili presvedčivé víťazstvo a bez problémov postúpili do 2. predkola. V ňom už budúci týždeň narazia na Daciu Kišiňov, cez víkend ich navyše čaká aj otvárací fortunaligový duel proti Podbrezovej. "Sledovali sme duel Dacie a Renovy, bol tam Laco Kubalík, informácie budú. Nečaká nás jednoduchý súper, ale to je normálna vec. Myslím, že je hrateľný, no budeme musieť pridať, pretože v tomto dvojzápase už budú rozhodovať mikrodetaily. Aj teraz sa objavili situácie, ktoré budeme musieť zvládať ešte silnejšie. Medzitým štartuje Fortuna liga, ale našu pozornosť budeme sústreďovať na zápas v Kišiňove, aby sme si vytvorili dobrú východiskovú pozíciu na odvetu," dodal Guľa.