Main Content

Richard Lintner sa vyjadril k zrušeniu galavečera Hokejista roka

piatok, 10. júl 2015 17:39 | Autor: Martin Gregor

Richard Lintner sa vyjadril k zrušeniu galavečera Hokejista roka
Richard Lintner sa vyjadril k zrušeniu galavečera Hokejista roka | zdroj: © TASR

Neúspešný kandidát na prezidenta slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Richard Lintner sa prostredníctvom svojho účtu na Facebooku vyjadril k zručeniu galavečera Hokejista roka.

Vedenie SZĽH dnes oznámilo, že ruší galavečer udeľovania cien najlepším slovenským hokejistom roka, nakoľko viaceri poprední slovenskí hokejisti na čele s Mariánom Gáboríkom, Mariánom Hossom, či Andrejom Sekerom, oznámili, že sa ceremónie nezúčastnia na znak nesúhlasu so spôsobom nedávnej voľby prezidenta SZĽH. Ide o pokračovanie iniciatívy hráčov, ktorí nie sú spokojní so súčasným fungovaním hokejového zväzu.

K zrušeniu galavečera sa osobitne vyjadril neúspešný kandidát Richard Lintner, ktorý má za sebou podporu hokejistov a drvivej väčšiny verejnosti.

Vyjadrenie Richarda Lintnera bez redaktorských úprav:

,,Zrušenie hokejového galavečera je dôsledkom nezvládnutia situácie, pretože vedenie zväzu sa nechalo znovu zvoliť napriek jasnému postoju absolútnej väčšiny hokejových elít a tiež absolútnej väčšiny verejnosti. Čo ma ale mrzí najviac je, že namiesto toho, aby sa vedenie zväzu zamyslelo nad dôvodom tak vážneho činu, akým je vyslovenie nedôvery reprezentantov, ktoré nemá obdobu ani na medzinárodnej úrovni, tak radšej ukazuje prstom na všetkých ostatných. Rozprávať o polarizácii hokejovej obce v situácii, kedy sa absolútna väčšina hokejového Slovenska spojila ako nikdy predtým a postavila sa proti súčasnému vedeniu, je pravý opak toho, čomu sa hovorí polarizácia."

zdroj: Facebok profil Richarda Lintnera