Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (18.7.)

sobota, 18. júl 2015 08:36 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (18.7.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (18.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

PITTSBURGH: Fínsky bek Pittsburghu Penguins Olli Määttä sa zotavil zo zranenia ramena, ktoré ho sužovalo počas sezóny a kvôli rakovinovému nálezu napokon odohral v ročníku 2014/2015 len dvadsať duelov, je pripravený nastúpiť do prípravného kempu svojho tímu, čo svedčí o jeho uzdravení a dobrom fyzickom stave.

PITTSBURGH: Olli Määttä sa v tíme stretne aj so svojím doterajším spoluhráčom Beauom Bennettom, ktorý sa s vedením Pittsburghu Penguins dohodol na ročnom predĺžení spolupráce za 800 000 USD.

COLORADO: Ruský útočník Michail Grigorenko, ktorý sa v rámci výmeny Ryana O’Reillyho do Buffala Sabres sťahoval do Denveru, sa s vedením Colorada Avalanche dohodol na novom ročnom kontrakte v hodnote 675 000 amerických dolárov.

ANAHEIM: Skúsený bek Shane O’Brien sa dohodol na novej zmluve so svojím niekdajším zamestnávateľom z Anaheimu Ducks. Kalifornský celok priviedol svojho hráča, ktorému otvoril dvere do NHL do svojej organizácie na jeden rok. Finančné náležitosti zmluvy zatiaľ neboli zverejnené.

KHL

SLOVAN: Vedenie bratislavského Slovana priviedlo do svojho tímu na skúšku útočníka Dávida Skokana. Člen širšieho kádra slovenskej hokejovej reprezentácie v metropole Slovenska už v minulosti pôsobil, posledné tri sezóny strávil v českej Tipsport extralige.

RIGA: Nemec Felix Schűtz ostáva v Kontinentálnej hokejovej lige. 27-ročný forward sa po angažmáne v Avangarde Omsk rozhodol upísať lotyšskej Rige, kde by mal v miestnom tíme Dinama zotrvať jeden rok.

OMSK: Celok Avangardu Omsk opúšťa aj Švéd Erik Gustafsson. Talentovaný bek sa rozhodol okúsiť kvalitu švajčiarskej NLA, kde bude hájiť farby Klotenu.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

MARTIN: Skúsený obranca Ján Tabaček sa na nový ročník bude pripravovať spoločne s tímom MHC Martin. Pôsobenie 35-ročného beka pod Turcom teda nie je vylúčené.

ZVOLEN: HKM Zvolen pokračuje v podpisovaní legionárov. Ročným kontraktom sa „bryndziarom“ upísal český útočník Pavel Klhůfek.