Main Content

Martin pokračuje v príprave na suchu, Varga s Važanom prídu až na ľad

pondelok, 20. júl 2015 16:05 | Autor: TASR

Martin pokračuje v príprave na suchu, Varga s Važanom prídu až na ľad
Martin pokračuje v príprave na suchu, Varga s Važanom prídu až na ľad | zdroj: © TASR

Martin 20. júla (TASR) - Ani nelichotivá situácia nezabránila martinským hokejistom odštartovať druhú fázu letnej prípravy.

V pondelok sa trénerovi Ivanovi Dorničovi hlásilo na zraze takmer tridsať hráčov, chýbali však útočné opory Tibor Varga s Michalom Važanom. Obaja by sa však mali pripojiť k mužstvu už budúci pondelok.

V najbližších dňoch sa budú Martinčania pod vedením nového realizačného tímu pripravovať dvojfázovo na suchu, na začiatku ďalšieho týždňa vykorčuľujú na ľad. "Stretli sme sa po dlhšej dobe. Nové vedenie nás predstavilo, zoznámili sme sa s hráčmi. Zo súpisky prišli skoro všetci až na dvoch, troch ospravedlnených. Začneme dvojfázovo na suchu a v pondelok budúci týždeň vybehneme na ľad," povedal pre TASR Dornič. Novému šéfovi striedačky chýbali len ofenzívne opory Važan s Vargom: "Važan je ešte na dovolenke a s Vargom rokujeme. Určite však prídu na ľad."

Uplynulé týždne boli v martinskom klube veľmi hektické. Klub prešiel výmenou vedenia, ktoré muselo najskôr riešiť vyrovnanie dlhov. Tie sa vyšplhali až do výšky 300.000 eur, pričom niektorí hráči sa s novým vedením nechceli dohodnúť na vyrovnaní podlžností. V situácii tak zarezonovalo aj prepustenie extraligovej licencie prvoligovej Detve. Napriek nejasnej budúcnosti má MHC k dispozícii plnú súpisku mien vrátane skúseného obrancu Jána Tabačeka. "Niektorí hráči sú v rokovaní, nemajú ešte uzavreté zmluvy, je predčasné sa o tom baviť. Chceme to určite doplniť aj skúsenými korčuliarmi, pretože mladí hráči na to nestačia. Musia mať pri sebe svoje opory. Poskladáme to v rámci možností, aby bol domáci fanúšik spokojný a aby sme prinášali ľuďom radosť. Chcem, aby chlapci bojovali a makali," dodal Dornič.

Dorničovým asistentom bude v nastavajúcom ročníku Ján Galamboš. Prácou oboch trénerov bude v nasledujúcich dňoch čo najlepšie pripraviť tím na štart novej extraligovej sezóny. Podliehajú tomu však aj administratívne a finančné náležitosti, ktoré by pre udelenie licencie mali byť vyrovnané do začiatku augusta. Realizačný tím sa v súčasnosti plne sústredí na druhú fázu letnej prípravy. "Pre nás je dôležitý každý jeden tréning, máme určitý sklz. Každý poctivý hráč sa musí aj individuálne pripravovať, ale je to rozdiel v porovnaní s kolektívnou prípravou. Základom našej filozofie je vytvoriť dobrú partiu. Ak sa nám to podarí, myslím, že môžeme ľuďom robiť veľkú radosť," dodal Dornič.

 

Káder MHC Martin v príprave:

brankári: Michal Dzubina, Filip Orčík, Marko Borároš

obrancovia: Andrej Novotný, Jan Dlouhý, Lukáš Matejka, Tomáš Brcko, Tomáš Tupý, Michal Dvořák, Tomáš Varga, Ján Perniš, Peter Majer, Marek Pacalaj, Martin Vyskoč, Ivan Černý. Ján Tabaček

útočníci: Tomáš Pokrivčák, Oliver Jokeľ, Dominik Fujerík, Michal Murček, Matej Dírer, Michal Uhrík, Matej Šugár, František Poliaček, Andrej Jurášek, Roman Hús, Michal Žáčik, Adrián Lipovský, Juraj Kucirko, Jozef Tibenský, Michal Kabáč, Daniel Rzavský, Adam Bezák, Patrik Korýtko - pripoja sa: Tibor Varga, Michal Važan