Main Content

Hlasy zo slovenského a anglického tábora po žrebe kvalifikácie MS 2018

nedeľa, 26. júl 2015 06:56 | Autor: Martin Gregor

Hlasy zo slovenského a anglického tábora po žrebe kvalifikácie MS 2018
Hlasy zo slovenského a anglického tábora po žrebe kvalifikácie MS 2018 | zdroj: © TASR

Predstavitelia slovenského futbalu a členovia reprezentačného tímu postupne reagujú na výsledky žrebu kvalifikácie MS 2018 v Rusku.

V kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta vo futbale v Rusku 2018 narazia slovenskí reprezentanti na výbery Anglicka, Škótska, Slovinska, Litvy a Malty. Prečítajte si ohlasy z nášho tábora na slovenských súperov.

Žreb všetkých 9 kvalifikačných skupín nájdete tu >>>

Reakcie:

Prezident SFZ Ján Kováčik: "Myslím, že pre divákov aj hráčov to bude veľmi zaujímavé. Dnes si nemôžeme vyberať, ľahký súper nejestvuje, o čom sme sa niekoľkokrát presvedčili. Predtým sme mali v skupine papierovo najťažších súperov Grécko, Rusko či Bosnu a Hercegovinu, teraz to budú Angličania. Z futbalového hľadiska môžeme byť so žrebom spokojní."

Asistent trénera Kozáka Štefan Tarkovič: "Je to prijateľná skupina, mohli sme dostať aj silnejších súperov, hoci Anglicko a Škótsko dlhodobo potvrdzujú svoju kvalitu. Anglicko je veľmi silný súper, Škótsko prezentuje typický ostrovný futbal a má mladé mužstvo. Verím, že s oboma tímami odohráme vyrovnané zápasy a ak sa nám vyhnú zranenia, tak v tejto skupine vieme zdolať kohokoľvek."

Marek Hamšík: "Jasným favoritom skupiny je Anglicko. Ak v bojoch o účasť na MS budeme hrať tak, ako teraz v kvalifikácií na ME, tak pre nás to bude boj o druhé miesto v skupine. Momentálne ale na kvalifikáciu MS nemyslíme. Pred očami máme tú aktuálnu, ktorú máme perfektne rozbehnutú. Chceme ju spečatiť postupom na majstrovstvá Európy, čo by bolo niečo úžasné."

Tréner Anglicka Roy Hodgson: "Zápasy proti Škótsku potešia všetkých ľudí. Nedávno sme sa mohli presvedčiť o tom, že atmosféra okolo tohto derby bola skvelá. Škóti aj my sme určite šťastní. Vo všeobecnosti je to však dobrý žreb. Vieme, že Slovinsko a Malta sledujú a majú záujem o britský futbal. Slováci majú dobrú fazónu, ale ako súper z druhého koša nemajú také meno ako Francúzsko či Taliansko. Tí by pre nás predstavovali väčšiu hrozbu."