Main Content

Ideálna zostava 2. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 27. júl 2015 13:09 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 2. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 2. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Cez víkend pokračovala naša najvyššia súťaž druhým kolom, ale to bolo vôbec prvým, v ktorom sa odohrali všetky zápasy. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Ján Mucha (Slovan) – Od začiatku ukazuje oprávnenosť svojho angažovania. Aj proti Myjave bol veľkou oporou, ale pre domácich musí byť výstrahou, že bol najlepším hráčom na ihrisku. Proti hosťom vytiahol dva famózne zákroky, aké dokážu len nadštandardní brankári a k tomu ešte veľa ďalších síce bežnejších, ale za to dôležitých zákrokov.

Obrancovia

Lukáš Beňo (Myjava) – Kopaničiari sa opäť veľmi dobre pripravili na zápas v Bratislave, kde tam už tretiu sezónu za sebou dokázali vyhrať 1:0. Veľmi dobrý zápas odohral v ich defenzíve Beňo, ktorý umne zastavoval akcie domácich a aj vďaka nemu hostia neinkasovali.

Tomáš Marček (Myjava) – Aj so Slovanom ukázal svoju dôležitosť pre Myjavu. Je schopný zahrať na viacerých postoch a na všetkých si poctivo splní svoje povinnosti. Fantastickým pasom našiel v čistej šanci Pekára, ale ten Muchu neprekonal, no Marček si neskôr asistenciu pripísal. Na bránkovej čiare odstavil Hudáka a zároveň pripravil loptu pre Sládeka, ktorý ju iba dokopol do brány.

Bojan Letič (Žilina) – V prvom polčase dokázal vlastným telom zblokovať dve veľké šance hostí, čím ich nevrátil do zápasu. Nie všetky veci v zápase mu síce vyšli, ale pozitíva vysoko prevyšovali. Mohol streliť gól, no Ranilovič jeho strelu chytil. Lenže všetko si vynahradil pri piatom góle domácich, keď z priameho kopu našiel milimetrovo Paura.

Stredopoliari

Matúš Bero (Trenčín) – Trenčianski tréneri tentoraz jeho fyzické prednosti využili na krídle, kde podkuroval obrane Podbrezovej. Najprv nacentroval do šance Koolwijkovi, čo ešte gólom neskočilo, ale jeho druhá nebezpečná akciu už znamenala víťazný gól.

Miroslav Káčer (Žilina) – Jeho presná strela v úvode zápasu, ktorou nachytal nepozorného Raniloviča určila smer celého duelu. Domáci boli aj vďaka Káčerovi presnejší v medzihre, pričom stredový hráč Žiliny nezabúdal ani na bránenie. Dvakrát zblokoval čistú šancu Orávikovi, vďaka čomu nepustil hostí späť do zápasu.

Marin Ljubičič (Dunajská Streda) – Vysoký chorvátsky defenzívny stredopoliar pomohol k tomu, že bitku v strede poľa vyhrali domáci, čím vyhrali aj celý zápas. Kým Trnavčania sa stredom presadiť nevedeli, hráči DAC si v ňom robili čo chceli, až otočili výsledok. Ljubičič k tomu pomohol aj asistenciou pri vyrovnávajúcom góle.

Erik Pačinda (Dunajská Streda) – Aj v druhom zápase na novom pôsobisku sa ukázal vo veľmi dobrom svetle, dokonca teraz zažiaril ešte viac. Trnava dlho držala na Žitnom ostrove najtesnejší náskok, lenže ho neudržala, pretože Pačinda dvoma gólmi otočil výsledok. To bola preňho zaslúžená odmena, keďže bol prakticky pri každej ofenzívnej akcii DAC.

Michal Gašparík (Skalica) – Bol takmer vo všetkom, čo vyprodukovala ofenzíva Skalice v dueli dvoch nováčikov. Akrobatickou strelou z diaľky urobil v zápase prvý vzruch, po jeho rohu nebezpečne hlavičkoval Konečný a hlavne ukážkovo využil na víťazný gól prihrávku od Lietavu.

Útočníci

Jakub Paur (Žilina) – Zápas začal na hrote útoku, čo je preňho stále netypická pozícia, hoci si ju už zopárkrát vyskúšal. Nebol na nej síce brilantný ako v minulých zápasoch vo forme hrajúci Jelič, ale všetky úlohy splnil. Strelil dva góly, pričom hlavne prvý z nich bol dôležitý, keďže mal prívlastok víťazný.

Peter Sládek (Myjava) – Aj v druhom zápase novej sezóny potvrdil chýry z prípravy, že sa futbalovo spamätal. Spolu s Pekárom bol ťahúňom myjavskej ofenzívy. Predviedol viacero dobrých akcií, ale tá gólová medzi nimi vyniká. Ukázal pri nej techniku, ťah na bránu a dôraz v zakončení.