Main Content

Reakcie z táborov Žiliny a Bilbaa na žreb baráže Európskej ligy

piatok, 7. august 2015 15:05 | Autor: TASR

Reakcie z táborov Žiliny a Bilbaa na žreb baráže Európskej ligy
Reakcie z táborov Žiliny a Bilbaa na žreb baráže Európskej ligy | zdroj: © TASR

Nyon 7. augusta (TASR) - Futbalisti slovenského vicemajstra MŠK Žilina sa v play off Európskej ligy UEFA 2015/2016 stretnú so španielskym klubom Athletic Bilbao.

reakcie z táborov oboch tímov:

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Čaká nás exkluzívny dvojzápas so súperom, ktorý je jeho veľkým favoritom. Všetci sa tešíme na túto konfrontáciu. Bilbao hrá atraktívny kombinačný futbal, no my sa pokúsime mu čo najviac skomplikovať cestu za postupom. Nemyslím si, že by Plzeň alebo Legia Varšava boli priechodnejší súperi, z pätice, ktorú sme mohli dostať, má každý vysokú kvalitu. Je to pre nás výzva, tešíme sa aj na odvetu a fantastickú kulisu na štadióne Bilbaa, no predtým by sme chceli potešiť našich fanúšikov dobrým výkonom a výsledkom. Bilbao rešpektujeme, jeho hra znesie najprísnejšie európske parametre."

Karol Belaník, športový manažér MŠK Žilina: "Čaká nás mimoriadne atraktívny súper. Asi ten najsilnejší, aký sme mohli dostať z tej pätice. Je to typická španielska škola, veľmi vyspelý súper. Sám som zvedavý, ako v tejto konfrontácii so skutočne veľkým európskym menom uspejeme. Bude ale pre nás veľká škola. Prvý zápas hráme doma, bude to mimoriadne atraktívne pre našich fanúšikov. Ja osobne som mal pred žrebom očakávanie, že by to mohla byť napríklad Plzeň, bola tiež veľmi atraktívna pre divákov. Osobne by som bral portugalské Belenenses, ale nevyšlo to."

Lukáš Čmelík, krídelník MŠK Žilina (zdroj: mskzilina.sk): "Veľmi ma potešila výsledná pätica, hoci sme z nej dostali azda najťažšieho súpera. Žiaľ, alebo chvalabohu je to náročný, no atraktívny súper, preto verím, že ožije futbalom celé mesto. Spolu s fanúšikmi sa pobijeme o postup."

Ernesto Valverde, tréner Athleticu Bilbao: "Možno naši fanúšikovia toho o Žiline veľa nevedia, ale my vieme. Hráva totiž už dlho v európskych pohároch. Chceme samozrejme postúpiť. Máme výhodu druhého zápasu v domácom prostredí na San Mames, ale samozrejme si nemyslíme, že to budeme mať ľahké. Všetkých nás čaká poriadne tvrdá práca a musíme si poriadne vysúkať rukávy."