Main Content

Ideálna zostava 4. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 10. august 2015 09:54 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 4. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 4. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Máme za sebou iba druhé kompletné kolo, v ktorom si udržali výsledkovú stopercentnosť Trenčania. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Tomáš Tujvel (Dunajská Streda) – V tomto kole viacero brankárov v pozitívnom smere výrazne ovplyvnilo výsledok, ale Tujvel najviac. Už v prvom polčase zaujal tým, že dve tvrdé strely z diaľky nevyrážal, ale chytil ich do rúk, čo naznačilo jeho vysoké sebavedomie. V druhom polčase pre zmenu fantastickým zákrokom vychytal Škriniara. Za gól v žiadnom prípade nemohol, jediným menším negatívom bola horšia hra nohou.

Obrancovia

Zoltán Kontár (Senica) – V jarnej časti mali Seničania na pravej strany obrany veľký problém, ale ak bude Kontár takto pokračovať, v druhej polovici tohto roka to platiť nebude. Hlavne vďaka jeho aktivite dobre pracovala pravá senická strana v úvode zápasu proti Trnave. Ale tiež dobre bránil, keď predviedol kľúčový obranný zákrok zápasu proti Sabovi.

Pavol Majerník (Skalica) – V piatkovej predohrávke sme veľa futbalovej krásy nevideli, ale góly aj tak mohli padnúť. Najbližšie mal k tomu hosťujúci Gál-Andrezly, ktorý síce prekonal brankára Hajdúcha, ale Majerník vyhlavičkoval loptu spred bránkovej čiary. Podbrezová bola síce na o niečo lepšia, ale aj vďaka výkonu Majerníka gól nedala, hoci proti druhému nováčikovi ich dala pred týždňom až šesť.

Milan Rundič (Trenčín) – Hráči AS nepodali s Myjavou oslnivý výkon, ale tri body z kopaníc si odviezli. Vďačili za to predovšetkým dobrej defenzíve, ktorá s Rundičom opäť neinkasovala. No tiež aj jedinému gólu, o ktorý sa z priameho kopu šťastnou tečovanou strelou postaral práve tento Srb.

Milan Šimčák (Michalovce) – V minulom kole zaujal dlhým autom, po ktorom strelili Michalovce prvý gól v najvyššej súťaži, teraz mal zas veľký podiel na prvom víťazstve. Práve po jeho prihrávke strelil Regáli rozhodujúci gól. Ešte v prvom polčase ukázal aj kľúčový defenzívny zákrok, keď zmaril nájazd Mancemu.

Stredopoliari

Jakub Paur (Žilina) – Aj v stretnutí proti Dunajskej Strede ukázal svoju univerzálnosť, keďže sa po hodine hry presunul na pravý kraj obrany, odkiaľ si ho pamätáme ešte z jeho dorasteneckých čias. A práve z tejto pozície prihral na vyrovnávajúci gól Jeličovi. Ešte ako krídlo ponúkol spoluhráčom aj ďalšie šance, tú najväčšiu Williamovi. Len škoda, že pre zranenie zápas nedohral.

Marko Milinkovič (Slovan) – Bol dôležitou súčasťou belasého obratu proti Ružomberku. Skvele rozohrával štandardné situácie, z ktorých to pred bránou Liptákov doslova vrelo. Pri vyrovnávajúcom góle Hudáka si pripísal asistenciu a mohol ich mať aj viac, ale ďalšie jeho kvalitné prihrávky spoluhráči na gól nepremenili.

Stanislav Danko (Michalovce) – Nováčik z Michaloviec sa po zásluhe tešil z prvých ligových bodov, keďže herne prevýšil Zlaté Moravce. O zemplínsku hernú dominanciu sa výrazne zaslúžil Danko, ktorý nielenže strelil krásnou strelou otvárací gól zápasu, ale ešte aj rozbehol akciu pri víťaznom góle.

Martin Regáli (Michalovce) – O najväčšiu radosť zemplínskeho nováčika proti ViOn-u sa postaral tento šikovný krídelník, ktorý strelil legionárskemu výberu hostí víťazný gól. Úspešne zakončil peknú kombinačnú akciu na jeden dotyk, vďaka čomu zaznamenal svoj prvý ligový gól.

Útočníci

Tomáš Priškin (Slovan) – Kým v prvom polčase po Mészárosovej prihrávke zahodil priam nemožné, v druhom dejstve už sieť rozvlnil, keď svojím gólom zápas rozhodol. Po prestávke mal Slovan na ihrisku útočný dvojzáprah Vittek – Priškin a hráči Ružomberka často nevedeli, kam skôr skočiť.

Róbert Vittek (Slovan) – Zápas proti Ružomberku začal síce iba na lavičke, keďže Slovan využíva akýsi rotačný systém medzi útočníkmi, no skutočný zápas začal až po jeho príchode. V druhom polčase výrazne pomohol Slovanu k obratu, čo uznali aj hostia. Gól síce nedal, keď si pripísal „len“ asistenciu pri víťaznom góle, no aj tak bol najvýraznejšou postavou stretnutia.