Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.8.)

streda, 12. august 2015 06:31 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.8.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA & SEVILLA: Včera večer sa v gruzínskom Tbilisi odohral zápas o európsky Superpohár, v ktorom víťaz Ligy majstrov FC Barcelona porazila po predĺženi (5:4) víťaza Európskej ligy FC Sevilla. Za najlepšieho hráča zápasu bol vyhlásený Lionel Messi, rozhodujúci gól v predĺžení strelil Pedro. Súhrn, hlasy a video zo zápasu nájdete tu >>>

BARCELONA: Pedro, ktorý včera večer rozhodol v predĺžení o výhre Barcelony v Superpohári nad Sevillou (5:4) po zápase pred novinármi priznal, že možno naozaj opustí katalánske mužstvo. Španielsky reprezentant síce zdôraznil, že by v Barcelone najradšej zostal, no je ambizióznym futbalistom, ktorý potrebuje hrávať v základnej zostave, čo mu v mužstve Luisa Enriqueho nie je umožnené. Najvážnejším záujemcom o jeho služby je Manchester United. Viac sa dočítate tu >>>

REAL MADRID: Vo štvrtok by mal Sergio Ramos podpísať novú zmluvu s Realom Madrid. Španielsky obranca bol spájaný s odchodom do Manchestru United, no nakoniec zostane v Madride a podpíše päťročný kontrakt. Ten mu zaručí ročný príjem 8,5 milióna eur. Počas každej sezóny si potom na bonusoch môže prísť na ďalšieho 1,5 milióna eur. (insidespanishfootball.com)

REAL MADRID: Real Madrid ponúkol Manchestru United 21,2 milióna libier za brankára Davida De Geu. (Daily Star)

MÁLAGA: Z Portugalska do Španielsku by sa mohol sťahovať Frederico André Ferrao Venâncio. O 22- ročného obrancu Setúbalu sa zaujíma Málaga. (todomercadoweb.es)

LEVANTE: Levante získalo posilu do zadných radov. Malý klub priviedol obrancu Ángela Trujillu z druholigovej Almeríe a podpísal s ním štvorročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu. (futbol.as.com)

LAS PALMAS: Javier Garrido bude po odchode z Norwichu hrať v Španielsku. 30-ročný obranca podpísal novú zmluvu s Las Palmas. (marca.com)

BETIS: Juan Manuel Vargas by sa mal stať novou posilou Betisu Sevilla. Peruánsky krídelník je k dispozícii zadarmo, pretože koncom júna mu vypršal kontrakt vo Fiorentine. (rpp.com.pe)