Main Content

Ohlasy z kabín Barcelony a Sevilly po Superpohári: Pedro priznal, že možno odíde

streda, 12. august 2015 12:29 | Autor: TASR

Ohlasy z kabín Barcelony a Sevilly po Superpohári: Pedro priznal, že možno odíde
Ohlasy z kabín Barcelony a Sevilly po Superpohári: Pedro priznal, že možno odíde | zdroj: © TASR

Tbilisi 12. augusta (TASR) - Exportné góly, ofenzívny futbal a dramatická koncovka sprevádzali stredajší zápas európskeho Superpohára.

V gruzínskom Tbilisi triumfoval víťaz Ligy majstrov 2014/2015 FC Barcelona nad šampiónom Európskej ligy UEFA FC Sevilla 5:4 po predĺžení a prestížnu trofej získal už piatykrát.

Skóre duelu síce otvorila Sevilla zásluhou Banegu, ale Katálanci po dvoch presných priamych kopoch Messiho rýchlo otočili na 2:1. Pred prestávkou zvýšil Rafinha a po góle Suareza v 52. minúte sa zdalo, že Barca potvrdí úlohu favorita a španielske derby sa stane jej ľahkou korisťou. Súper z Andalúzie však nezložil zbrane a postupne vyrovnal hru i skóre. K obratu zavelil kapitán Reyes, potom z pokutového kopu znížil Gameiro a vyrovnanie na 4:4 zariadil striedajúci Konopljanka.

Hrdinom predĺženia sa stal barcelonský útočník Pedro. V 115. minúte dorazil do siete pokus Messiho z priameho kopu a zopakoval tak kúsok spred šiestich rokov, keď rovnakým spôsobom zabezpečil Barce triumf v Superpohári 2009 nad Šachtarom Doneck. "Strelcom gólu som bol ja, ale podiel na ňom má celý tím. Som rád, že sme vyhrali a do klubovej vitríny získali ďalšiu trofej," povedal Pedro.

Ten musel po zápase čeliť viacerým otázkam o svojej budúcnosti, keďže v uplynulých týždňoch sa jeho meno spájalo s prestupom do Manchestru United. "Neviem čo sa stane v budúcnosti, nechám sa prekvapiť. Áno, je možné, že z Barcelony odídem. Nie je to však otázka peňazí. Som ambiciózny futbalista, chcem hrať čo najviac a strieľať góly," dodal Pedro.

Svojho zverenca po stretnutí pochválil aj tréner Luis Enrique. "Dnes zabudol na všetky reči o prestupe a sústredil sa len na futbal. Ďalšia z jeho pohotových reakcií nám priniesla víťazstvo," uviedol. Barcelona tak má vykročené k zisku šiestich trofejí za jeden kalendárny rok. Vyhrala Primera Division, domáci pohár, Ligu majstrov i Superpohár. Predstaví sa ešte v domácom Superpohári a zabojuje aj na MS klubov.

Sevillského kouča Unaia Emeryho prehra mrzela, pretože podľa neho malo jeho mužstvo v závere navrch. "Na konci predĺženia sme nepremenili dve veľké šance. Mohli sme vyrovnať, a keďže sme mali viac síl, dovolím si povedať, že v rozstrele by sme mali viac šancí na úspech. Ale taký je futbal, rozhodujú detaily. Každopádne som na hráčov hrdý, že sa nevzdali a bojovali až do konca. Nestáva sa často, aby Barcelona stratila trojgólový náskok a v závere sa musela strachovať o výsledok," vyznal sa Emery.