Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (12.8.)

streda, 12. august 2015 12:05 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (12.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (12.8.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Pedro nechce odísť z Barcelony

Všetko nasvedčuje tomu, že Pedro v najbližších dňoch opustí Camp Nou a odíde do Manchestru United, ktorý je ochotný za španielskeho futbalistu zaplatiť výkupnú klauzulu. Pedro sa tak bude sťahovať na ostrovy, hoci jeho túžbou je ostať v Katalánsku: „Nechcem odísť z Barcelony, ale je to komplikované. Vôbec nejde o peniaze, ide o kontinuitu. Chcem hrávať. Luis Enrique však uprednostňuje iných hráčov a ja som už čakal až príliš dlho,“ naznačil pre goal.com svoju nespokojnosť s pozíciou v španielskom veľkoklube. (Sky Sports)

Ibrahimovič v hľadáčiku Galatasarayu

Agent Zlatana Ibrahimoviča Mino Raiola potvrdil záujem Galatasaraya Istanbul o švédskeho útočníka Parížu Saint-Germain. „Áno, Gala chce Ibru, ale nie som to ja, kto uzatvára takéto prestupy. Je to PSG. Dostal som neformálnu ponuku z Turecka, vďaka ktorej spoznám ich zámery lepšie,“ uviedol pre dailymail.co.uk. Jedna z najväčších hviezd francúzskej Ligue 1 pritom nevylúčila ani odchod do MLS. (sport.sk)

Barton nebude hrať vo West Hame

32-ročný Joey Barton zverejnil na populárnej sociálnej sieti Twitter video, kde hovorí o tom, že neposilní anglický klub West Ham United. Túto informáciu taktiež zverejnil aj samotný klub. 32-ročný futbalista bol jedným zo šiestich hráčov z QPR, ktoré dostali povolenie na odchod ku „kladivárom.“ (Sky Sports)

Stoke City získalo Shaqiriho

Inter Milano sa dohodlo so Stoke City na odchode švajčiarskeho internacionála Xherdana Shaqiriho, ktorý sa na britské ostrovy sťahuje za poplatok vo výške 12 miliónov libier. Táto suma predstavuje najvyšší transferový poplatok v histórii klubu. 23-ročný kanonier s odchodom do Stoke súhlasil po tom, čo na vlastné oči videl výkon nových spoluhráčov v súboji s Liverpoolom (0:1). (Sky Sports)

Adama Traorého lanária anglické kluby

19-ročný talent Barcelony Adama Traoré možno opustí Španielsko. O jeho služby sa čoraz viac uchádzajú anglické kluby, ktoré by radi získali hráča barcelonského „béčka“ do svojho tímu. Medzi najväčších záujemcov sa radia Liverpool, Stoke City a Aston Villa. Podľa mnohých špekulácií by mal mladý hráč odísť do Aston Villy a podpísať tam trojročný kontrakt. (Sky Sports)

Príchod Rahmana do Chelsea je už len formalitou

Talentovaný ľavý obranca Baba Rahman súhlasil s odchodom do Chelsea a kluby sú podľa najnovších informácií veľmi blízko k dohode na prestupovej čiastke za 21-ročného ghanského futbalistu. Poplatok za jeho prestup by mal prevýšiť hranicu 20 miliónov libier. Hráč Augsburgu by mal na Stamford Bridge zaplátať dieru po Felipem Luisovi. (Sky Sports)

Liverpool je ochotný pustiť Lucasa

Vedenie Liverpoolu nezapísal Lucasa Leivu na prestupový list, no napriek tomu je ochotné si vypočuť ponuky ostatných klubov na prípadný zisk 28-ročného stredopoliara. Brendan Rodgers chce anglický celok stavať na iných hráčov a brazílsky futbalista už nebude na Anfield Road dostávať toľko priestoru ako tomu bolo v minulých rokoch. (Sky Sports)

----------Z VOLEJA----------

Juventus Turín sa zaujíma o Ramiresa. Stredopoliar Chelsea pôsobí v Londýne od roku 2010. (Sky Sports)

Real Madrid sa naďalej snaží o zisk Davida De Geu, no vedenie Manchestru United si chce španielskeho brankára v tíme udržať. (Goal.com)

Daley Blind verí, že sa v sezóne stane oporou Manchestru United na pozícii stopéra a v sezóne bude dostávať dostatočný herný priestor. (Sky Sports)

Okrem Tottenhamu a West Hamu sa o služby útočníka Javiera Hernandeza z Manchestru United začínajú zaujímať aj predstavitelia FC Turín. (Goal.com)

Kevin De Bruyne by sa mal čoskoro vyjadriť k prestupu do Manchestru City, ktoré za neho Wolfsbur gu ponúka údajne 47 miliónov libier. (Sky Sports)

Juventus Turín sa snaží posilniť svoju obranu príchodom dvojice hráčov z Ligue 1. Taliansky šampión údajne rokuje s tímom AS Monaco o príchode Aymena Abdennoura a Iayvina Kurzawu. (Goal.com)

Bývalý taliansky futbalista Paolo Di Canio vyčíta Mariovi Balotellimu, že hrá futbal len pre to, aby sa stal celebritou. (Sky Sports)

Sergio Ramos by mal tento týždeň podpísať päťrročný kontrakt s Realom Madrid. Jeho odchod na Old Trafford sa takmer s určitosťou neuskutoční. (insidespanishfootball.com)