Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.8.)

piatok, 14. august 2015 10:24 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.8.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Chorvátsky mladík Alen Halilovic sa blíži hosťovaniu v Hamburgu, no rokovania majú vážnu trhlinu. Katalánci chceli zmluvne zaručené, že 19-ročný záložník odohrá aspoň 20 stretnutí. Podľa niektorých zdrojov to nemeckú stranu odradilo, iné uvádzajú, že transfer bude predsa dotiahnutý do úspešného konca. (insidespanishfootball)

REAL MADRID: David De Gea ostáva na tribúne aj v druhom ligovom kole. Jeho možný prestup z Manchestru United ostáva otvorený, pričom Madridčania začínajú dávať ruky preč. Španiel sa totiž objavuje na súpiske Angličanov pre Ligu majstrov a v takom prípade ho Biely balet nechce. (ESPN)

ATLÉTICO MADRID: Vylepšený kontrakt do leta 2019 má dohodnutý Diego Godín. Snaha Manchestru City priviesť tohto stopéra teda bude neúspešná a Uruguajčan ostane oporou zadných radov Los Colchoneros. (Football-España)

VILLARREAL: Príchod Roberta Soldada síce ešte oficiálne oznámený nebol, no spoluhráč Erik Lamela ho nechcene prezradil. Prostredníctvom sociálnej siete mu poďakoval za krásne 2 roky v Londýne a poprial mu veľa šťastia v novom klube. Tým by, podľa všetkého, mali byť Žlté ponorky. (Football-España)

VILLARREAL & ESPANYOL: 23-ročný útočník Gerard Moreno bude mať od novej sezóny zrejme nové pôsobisko. 6. mužstvo minulej sezóny ho má pustiť do Espanyolu, ktorý získa za 1,5 milióna eur len polovicu práv na hráča. (mundodeportivo)

LEVANTE: Vyše týždňa pred štartom ligového programu hlásia Les Granotes posilu. Je ňou stredopoliar Jefferson Lerma z kolumbijského Atlético Huila. Pre 20-ročného futbalistu pôjde o prvý angažmán mimo vlasti. (Marca)

GRANADA: Argentínčan Diego Buonanotte toho v Andalúzii veľa neodohral. Po dvoch rokoch sa na ďalšej spolupráci nedohodol a ako voľný hráč putuje do gréckej ligy. Tam má obliekať dres AEK Atény. (Transfermarktweb)

RAYO VALLECANO: Úvodných päť alebo šesť zápasov Primera Division musí vynechať krídelník Adri Embarda. Dôvodom je zranené chodidlo, po ktorom ho výsledky podrobných vyšetrení vôbec nepotešili. (mundodeportivo)

CELTA VIGO: Vedenie ponúka Midtjyllandu 4,5 milióna eur za krídelníka Pioneho Sista. Rodák z Ugandy pred rokom nastrieľal 8 gólov v 22 stretnutiach najvyššej dánskej súťaže. (tuttomercatoweb)