Main Content

Ideálna zostava 5. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 17. august 2015 08:32 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 5. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 5. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Trenčín si aj naďalej udržal všetky svoje nuly, no Zlaté Moravce už nie, keďže prvýkrát v tejto sezóne bodovali. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Igor Šemrinec (Trenčín) – Aj naďalej si udržuje svoju sériu bez inkasovaného gólu, ktorá už trvá 450 minút. Najťažšie ju obhajoval práve tento víkend v Dunajskej Strede. V nadstavenom čase prvého polčasu chytil nebezpečnú strelu Pačindu a v závere zápasu aj zakončenia Polievku a Jurča.

Obrancovia

Peter Kleščík (Trenčín) – Jedine trenčianska defenzíva v tomto kole neinkasovala, na čom má Kleščík veľkú zásluhu. Dokázal zahasiť aj občasné zaváhania stopérskeho kolegu Rundiča, keď hlavne v prvom polčase zblokoval možno aj gólovú strelu Ľuptáka. Dá sa mu vyčítať iba jedna zbytočne nebezpečná malá domov, ale Šemrinec ju zvládol.

Róbert Pillár (Senica) – Keďže stredová formácia Slovana nezásobovala útočnú dvojicu väčším počtom lôpt, mal aj Pillár uľahčenú pozíciu, ale to mu nič neuberá na tom, že udržal na dištanc útočníkov ako Vittek, Priškin a Zreľák. A kým stopérsky kolega Pavlík zopárkrát zaváhal, Pillár bol pevnou skalou senickej defenzívy.

Lukáš Lupták (Ružomberok) – Hoci nie je krajným obrancom a ani ľavákom, post ľavého obrancu si proti Žiline zastal. Občas mal síce pozičné problémy, ale z krídiel, čo je veľká žilinská zbraň, sa hostia aj vďaka nemu nepresadili. Lupták predviedol kľúčový obranný zákrok, keď v závere zápasu odkopol loptu spred prázdnej brány, na ktorú si nabiehali William a Čmelík. Na začiatku zas po krásnej individuálnej akcii pripravil gól Ďubekovi.

Stredopoliari

Gino van Kessel (Trenčín) – Tréneri aj verejne vyjadrovali nad ním nespokojnosť, v Dunajskej Strede ho ani nezaradili do základnej zostavy, ale tým ho asi iba zdravo nahnevali. Nastúpil do druhého polčasu a zariadil Trenčínu dvoma gólmi víťazstvo, keď sa predviedol dvomi ukážkovými zakončeniami.

Lukáš Greššák (Trnava) – Bol hlavnou postavou dokonalého trnavského obratu, keďže sa výraznou mierou podieľal na všetkých troch góloch. Prvý kolmou prihrávkou založil, pri druhom tiež ukázal skvelú kolmicu, za čo získal asistenciu, no a druhú asistenciu si pripísal pri treťom góle, keď našiel za obranou Vojtuša.

Stanislav Lobotka (Trenčín) – Hráči AS v Dunajskej Strede po celý čas kontrolovali zápas. Domáci síce neboli na pohľad horší, ale hostia si išli cieľavedome za víťazstvom a aj ho dosiahli. Veľkú zásluhu na ňom má Lobotka, ktorý držal taktovku nad zápasom, aj preto Trenčín opäť neinkasoval a opäť sa gólovo presadil.

Štefan Pekár (Myjava) – Pri klubových oslavách 95. výročia sa ukázal ako pravý kapitán, keďže domácim výraznou mierou pomohol zabezpečiť víťazstvo, ktoré podporilo oslavnú náladu. Nebolo ho síce až tak herne cítiť, ale dvomi asistenciami všetko nahradil. Najprv bol dôrazný v súboji s brankárom, z čoho ťažil Piroska, a neskôr prihral na víťazný gól Danielovi.

Útočníci

Jakub Vojtuš (Trnava) – Tréner Jarábek sa v minulých týždňoch sťažoval, že jeho mužstvo hrá bez útoku, ale Vojtuš mu ukázal opak. Pri kontaktnom góle aj na zemi ukázal prehľad, keď loptu posunul Casadovi. K asistencii pridal neskôr aj víťazný gól, keď ideálne zakončil Greššákovu akciu. Bez Vojtuša by Trnava zrejme nebrala v Skalici ani bod.

Leandre Gael Tawamba Kana (Zlaté Moravce) – Až v deň zápasu proti Podbrezovej sa konečne podarilo papierovo dotiahnuť jeho prestup. Dlhšia absencia sa na jeho výkone hlavne na začiatku trochu prejavila, ale na konci zápasu to bol starý dobrý Tawamba, čo ukázal hlavne pri asistencii na vyrovnávajúci gól Bambu. Zápas skončil s bilanciou 1+1, čo je po takej dlhej absencii viac ako slušná vizitka.

Matej Jelič (Žilina) – Chorvátsky kanonier opäť zariadil Žiline aspoň bod. Pred týždňom vyrovnával proti Dunajskej Strede, teraz dokonca dvakrát vyrovnával proti Ružomberku, keď si opäť našiel ideálne miesta v pokutovom území. Jelič sa vďaka tomu osamostatnil na čele tabuľky strelcov.