Main Content

Kevin Durant: „Cítim sa ako najlepší hráč na svete!“

pondelok, 17. august 2015 15:05 | Autor: Viktor Štefaňák

Kevin Durant: „Cítim sa ako najlepší hráč na svete!“
Kevin Durant: „Cítim sa ako najlepší hráč na svete!“ | zdroj: © TASR

Býval MVP ligy mal vlani hrozú sezónu. Absolvoval operáciu, odohral iba 27 zápasov a jeho Oklahoma Thunder sa nedostala ani len do playoff. Ako sám povedal, keď sledoval výkony Curryho a Jamesa vo finále NBA, cítil veľkú motiváciu. A na novú sezónu je pripravený.

V športe je to často viac hra nervov a psychiky, ako naozajstný výkon. Veľa hráčov sú takzvaní tréningoví, keď tam žiaria, ale v zápase sa zaradia do priemeru. U atlétov v USA je často sebavedomie aj hra pre média, pre súperov. Kobe neustále vyhlasuje, napriek veku 37 rokov a zraneniam, že je v top forme a chce ešte titul. Podobne je pripravený na sezónu aj Kevin Durant.

Bez dešpektu k ostatným hráčom, ja sa momentálne cítim ako najlepší hráč sveta. Nikdy som o sebe nepochyboval.“ Zároveň dodal že takmer nikde nemôže ísť bez toho, aby ho niekto nevyzýval na zápas 1v1. „Asi ma dlho nevideli hrať,“ dodáva so smiechom.

Sám sa teší aj do Ria na Olympiádu. „Je to úžasné hrať za krajinu proti Gasolovcom, Ibakovi a všetkým týmto hráčom. Nie je to ľahké, treba k tomu pristupovať seriózne, nedá sa to podceniť. Vždy som chcel vyhrať titul v NBA. Ale zlato je hneď vedľa na zozname. Bolo by pekné mať obe.

Duranta navyše čaká prelomová sezóna, na jej konci mu totiž v OKC končí zmluva a bude o neho asi najväčšia bitka na trhu voľných hráčov.