Main Content

Tip Šport7.sk na konečné poradie Primera Division 2015/2016

piatok, 21. august 2015 12:29 | Autor: Jakub Vaverka

Futbaloví fanúšikovia sa dočkali, jedna z najpopulárnejších líg na svete štartuje už tento víkend. 20 mužstiev, 38 kôl a nespočetné množstvo nezabudnuteľných okamihov, to je temperamentná La Liga. Pozrite si našu prognózu.

20.-10. miesto

20.-10. miesto

Po roku sa do najvyššej súťaže vracia sevillský klub Real Betis, ktorý sa teší na derby zápasy s nenávideným rivalom FC Sevilla. Bielo- zelení sa chcú medzi elitou udržať a pri pohľade na ich káder a finančnú situáciu by sa to Betisu reálne mohlo podariť. Veľmi náročná úloha čaká UD Las Palmas, maličký tím, ktorý zvládol napínavý ročník v Seunga División. Medzi TOP 20 tímami po odmlke uvidíme aj Sporting Gijón, Sezóna 2015/2016 bude ťažká je pre provinčný celok Eibar, ktorý sa po príchode z druhej lige síce udržal medzi najlepšími, ale borí sa s finančnými problémami, a preto mu k záchrane môže pomôcť len menší futbalový zázrak.

Rayo Vallecano sa v minulom ročníku mohlo spoľahnúť na góly šikovného Alberta Buena, ale kvalitný útočník odišiel za lepším do FC Porto, práve Bueno bol kľúčovým mužom tímu z predmestia Madridu a jeho absencia by sa mala prejaviť. Poradie v strede tabuľky, ktorý je veľmi vyrovnaný, je náročné odhadnúť, preto považujte aj náš výber za viac menej orientačný. Bodové rozdiely bývajú v tejto oblasti naozaj minimálne a o konečnom poradí sa rozhoduje často až v poslednom ligovom kole. Nevyspytateľný je barcelonský Espanyol, ktorý tradične strieda výborné stretnutia s hernými výbuchmi, dobrým smerom putuje aj Celta Vigo z Galície a v uplynulej sezóne vedela prekvapiť aj Granada.

Tip na poradie na 20. až 10.mieste:

20. Eibar
19. Rayo Vallecano

18. Las Palmas
17. Getafe
16. Sporting Gijón
15. Deportivo La Coruňa
14. Real Betis
13. Levante UD
12. Espanyol
11. Granada
10. Celta Vigo 


Foto: © TASR