Main Content

Ideálna zostava 3. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 20. august 2015 09:50 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 3. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 3. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Kvôli žalúdočným problémov Trnavčanov sa ich zápas s Ružomberkom dohrával až včera v Poprade, ale góly padali iba v pôvodnom termíne. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Marko Ranilovič (Zlaté Moravce) – Pre tohto slovinského brankára bol domáci súboj s Trenčínom jeho celozápasovou premiérou vo Fortuna lige, keďže predtým odchytal jeden nekompletný zápas. A roboty mal viac ako dosť, pričom hosťom zneškodnil viacero tutoviek a tiež si veľmi dobre postavil žrde.

Obrancovia

Peter Čögley (Trenčín) – Počas celého zápasu dokázal výrazne podporovať ofenzívu AS, keď svojimi prienikmi robil domácim veľké problémy. Aj vďaka tomu mali hostia v Zlatých Moravciach neustálu prevahu. Pripravil okrem iného dve čisté šance pre svojich spoluhráčov, ale Guba a Bero ich nepremenili.

Nicolas Gorosito (Slovan) – V Dunajskej Strede hral s veľkým zápalom, vyhrával osobné súboje, do ktorých chodil s potrebnou agresivitou. Spolu so Salátom vytvoril pevnú stopérsku dvojicu, pričom tentoraz bol ešte výraznejší ako slovenský reprezentant. Aj vďaka Gorositovi domáci nedokázali v závere využiť svoju presilovku.

Dominik Kružliak (Ružomberok) – Už v úvode zápasu ukážkovým defenzívnym zákrokom zastavil trnavského stredopoliara Casada, čo ho zrejme nabudilo, pretože aj vo zvyšku zápasu cez neho hostia ťažko prechádzali. Ukázal tiež dobrú pozičnú hru a kvalitné čítanie defenzívnych situácií.

Stredopoliari

Stanislav Lobotka (Trenčín) – V tejto sezóne bol zatiaľ najväčší herný rozdiel v zápase Zlatých Moraviec s Trenčínom, keď hostia prakticky iba celý čas útočili a domáci sa bránili. O hernú dominanciu Trenčanov sa z veľkej miery zaslúžil Lobotka, ktorý kraľoval v strede poľa.

Dávid Guba (Trenčín) – V Zlatých Moravciach to bola hra na jednu bránu, pričom medzi najaktívnejších hráčov patril Guba. Tomu sa aktivita vyplatila, keďže práve on hostí gólovo vykúpil. Krásnou strelou po Maduovej prihrávke nielenže zariadil hosťom tri body, ale aj vymietol na bráne pavučiny.

Mirzad Mehanovič (Podbrezová) – Tento šikovný ľavák z Bosny a Hercegoviny sa proti Michalovciam predviedol v skvelom svetle, veď nielenže strelil dva góly, ale na dva aj prihral. Ukázal veľký prehľad na ihrisku, kvalitné zakončenia a dobre rozohrával štandardné situácie.

Mário Almaský (Podbrezová) – Bol jedným z kľúčov, ktoré do korán otvorili obranu Michaloviec. Jeho krídelné akcie boli pre hráčov nováčika smrteľné. Na konci prvého polčasu nimi pripravil dva góly pre Mehanoviča a Vaščáka, čo bol zlom v zápase, v ktorom domáci vyhrali nakoniec 6:2.

Jaroslav Mihalík (Žilina) – Hneď v úvode zápasu rýchlym gólom zaskočil domácich Myjavčanov, ktorí sa z toho šoku spamätali až veľmi neskoro. A hoci v závere zápasu oživili svoje šance na dobrý výsledok, opäť ich schladil gólom Mihalík na 1:3, pričom hostia strelili zlomeným domácim v závere ešte jeden.

Filip Hlohovský (Senica) – Bol hlavnou postavou úvodného záhoráckeho derby v našej najvyššej súťaži. Nielenže v ňom strelil v prvom polčase historický prvý gól tohto derby, ale v úplnom závere, keď sa už myslelo, že body sa budú deliť, dosiahol po Kontárovom centri víťazný gól presnou strelou k žrdi.

Útočník

Matej Jelič (Žilina) – Dobrou hrou na hrote útoku pomohol Žiline k štyrom streleným gólom na kopaniciach. V konečnom súčte strelil víťazný gól, keď ukážkovo využil prihrávku Škvarku. Do štatistík sa síce neskôr už nezapísal, ale aj na treťom góle hostí má veľký podiel, keďže gólovú akciu začala jeho kolmá prihrávka na Williama.