Main Content

Tréner Bilbaa po prehre: Žilina riskovala a vyšlo jej to! (ohlasy trénerov)

štvrtok, 20. august 2015 22:39 | Autor: TASR

Tréner Bilbaa po prehre: Žilina riskovala a vyšlo jej to! (ohlasy trénerov)
Tréner Bilbaa po prehre: Žilina riskovala a vyšlo jej to! (ohlasy trénerov) | zdroj: © TASR

Žilina 20. augusta (TASR) - Čerstvý víťaz španielskeho futbalového Superpohára Athletic Bilbao padol vo štvrtok v Žiline.

V prvom zápase play off Európskej ligy UEFA 2015/2016 ho slávne zdolali domáci "šošoni" 3:2 po skvelom a nevídanom obrate v druhom polčase. Odveta je na programe o týždeň na San Mames v Baskicku.
 
Ten prvý tím trénera Ernesta Valverdeho, ktorý v dvojzápase o Superpohár v krajine úradujúcich majstrov Európy zdolal vo svete dominujúcu FC Barcelonu, vyhral pod Dubňom 2:0. Presný zásah Jakuba Paura a dva góly náhradníka Williama, hrdinu odvety 3. predkola v ukrajinskej Poltave, ale dostali vyše desaťtisícovú návštevu do extázy. Tréner Baskov Valverde označil síce prehru za nezaslúženú, ale už sa pozeral do odvety o týždeň v Bilbau.

"Stáva sa to. Žilina riskovala a vyšlo jej to. My ale máme odvetu na San Mames. Už sa musíme sústrediť na to. Žilina má rýchlych hráčov, hrajú nadšene doma aj vonku, sú nebezpeční. Určite sa ale dobre pripravíme na odvetu," povedal muž, ktorý výrazne obmenil základnú zostavu oproti súbojom s FC Barcelona. "Máme náročný program, museli hrať aj iní hráči," podotkol tréner Bilbaa.

Valverdeho kolega na domácej lavičke Adrián Guľa sa z triumfu nad veľkým favoritom logicky tešil. "Je to ešte iba polčas dvojzápasu, ale teším sa z každého gólu, najmä takému kvalitnému tímu ako je Bilbao. Dali sme tri góly za druhý polčas, takže mame šancu aj vonku. Takto bojuje Žilina už dlhšiu dobu, je mladá, dravá, agresívna a dostatočne rýchla. Po polčase sme sa nezosypali z výsledku. Kontaktný gól dokáže veľa zmeniť. Diváci sú nadšení a spokojní, my sme získali ďalšie sebavedomie. Je to dvojzápas, je to ešte iba polčas, ale vidíme, že máme šancu postúpiť. Bilbao má doma veľkú kvalitu. Chlapci sú však odvážni, vedia vonku streliť gól i dva. Som šťastný, mali sme vypredaný štadión a to bola naša motivácia," povedal v bezprostrednej reakcii po zápase.