Main Content

VIDEO: Barcelona začala sezónu víťazstvom, hrdinom Suarez

nedeľa, 23. august 2015 21:05 | Autor: TASR

VIDEO: Barcelona začala sezónu víťazstvom, hrdinom Suarez
VIDEO: Barcelona začala sezónu víťazstvom, hrdinom Suarez | zdroj: © TASR

Bilbao 23. augusta (TASR) - Španielsky futbalový majster FC Barcelona vstúpil do nového ročníka Primera Division 2015/1016 nedeľňajšou výhrou v Bilbau 1:0.

Zverenci trénera Luisa Enriqueho tak Baskom oplatili súboje nedávneho španielskeho Superpohára, v ktorých Athletic favorita zdolal 4:0 doma, resp. po remíze 1:1 na Nou Campe získal prvú trofej po dlhých 31 rokoch.

Tréner domácich Ernesto Valverde poslal na štadióne San Mames do základu iba štyroch hráčov, ktorí nastúpili aj minulý štvrtok v Žiline v prvom súboji play off Európskej ligy UEFA. "Šošoni" zaskočili Bilbao výborným výkonom a troma gólmi v druhom polčase, takže do štvrtkovej odvety ide slovenský vicemajster s náskokm 3:2.

"Barca" mala opäť jasnú prevahu v držaní lopty, ale domáci ju nepúšťali do šancí. Skóre mohol otvoriť Lionel Messi, ale v 31. minúte zahodil prísne nariadenú penaltu po zákroku na Luisa Suareza. Uruguajčan ale napokon otvoril skóre v 54. minúte, keď si výborne našiel voľný priestor v šestnástke a po peknom centri Jordiho Albu pohotovo ľavačkou zakončil nechytateľnou strelou. O pár minút Sergi Roberto napálil len do brvna domácej brány. V 80. minúte mohol vyrovnať striedajúci Ibai, ale strieľal iba nad Bravovu bránu. Bilbao zaznamenalo druhú prehru za sebou, vo štvrtok si bude chcieť napraviť chuť proti Žilinčanom.

La Liga - 1. kolo:

Athletic Bilbao - FC Barcelona 0:1 (0:0)
Gól: 54. Suarez, 53.000 divákov.

Bilbao: Irazios - de Marcos, Elustondo, Laporte, Balenziaga (51. Boveda) - Rico (63. Gurpegi), Etxebarria - Susaeta, Eraso, Merino (63. Ibai) - Aduriz
Barcelona: Bravo – Dani Alves (19. Roberto), Mascherano, Vermaelen, Alba – Rakitić, Busquets (67. Bartra), Iniesta – Messi, Suarez, Rafinha (82. Ramirez)