Main Content

Duncan to opäť dokázal

piatok, 28. august 2015 15:24 | Autor: Viktor Štefaňák

Duncan to opäť dokázal
Duncan to opäť dokázal | zdroj: © TASR

Timmy Duncan je už naozaj veterán ligy, ale získal ďalšie ocenenie. Veľmi cenné, stal sa totiž spoluhráčom roka. Budúci člen siene slávy, 5x víťaz ligy, MVP sezóny aj finále, má toho za sebou mnoho. Ale zjavne nekončí. Opäť pristúpil na zníženie svojho platu, aby Spurs mohli poskladať konkurencie schopný tím.

Twyman-Stokes spoluhráč roka, ocenenie, ktoré vzíde z hlasovania viac ako 300 hráčov NBA. NBA nominuje vždy 6 hráčov z každej konferencie. Duncan získal najviac hlasov, 72x bol zahlasovaný ako prvý, ako druhý v poradí skončil takisto veterán Vince Carter. Elton Brand z Atlanty bol tretí. Tim Duncan dokonca obhájil trofej z vlaňajška, predtým ním boli Shaune Battier a Chauncey Billups.

Twyman aj Stokes pochádzajú z Pittsburghu. Twyman hral NBA a bol 6x členom Zápasu hviezd. Stokes patril medzi prvých Afro-američanov v lige, stal sa aj nováčik roka. Obaja boli spoluhráči v Cincinnati Royals v rokoch 1955 až 1958. Posledný zápas sezóny 1957-1958 sa Stokes zranil tak nešťastne, že ostal paralyzovaný do konca života. Poškodil si totiž mozog. Twyman sa oňho ostal starať do konca života, bol dokonca aj jeho advokát a splnomocnenec.