Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.8.)

sobota, 29. august 2015 10:44 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (29.8.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Katalánsky klub sa odvolal proti suspendovaniu Gerarda Piquého v Superpohári, no neuspel. Reprezentačný stopér musí prijať celý štvorzápasový trest, pričom pred sebou má ešte tri duely na tribúne. (Sport-English)

REAL MADRID: Remíza s Gijónom a nepresvedčivý Gareth Bale sú častou témou médií. Rafael Benítez však takéto reči zmietol zo stola: „Chápem, že médiá musia byť plné senzácií. Áno, rýchly hráč s dobrým prehľadom a skvelou strelou je problém. Je úžasné mať toľko playmakerov v tíme. Musíme využiť výhodu útočnej zostavy v čo najväčšej kvalite.“ (Football-España)

SEVILLA: Los Rojiblancos sa pre žreb Champions League dostali do skupiny smrti, čo sa stretlo s veľkým nadšením. „Toto je Liga majstrov. Premier League, Serie A a Bundesliga, najsilnejšie a najnáročnejšie tímy. To je vzrušujúca skupina.“ vytešoval sa coach Unai Emery. (Sport-English)

VALENCIA: Na Mestalle museli vyriešiť odchod Otamendiho. Náhradou zaňho sa má stať 26-ročný stopér Aderlan Santos, Brazílčan, ktorý doteraz pôsobil vo farbách SC Braga. (ESPN)

VILLARREAL: Estadio El Madrigal opúšťa 18-ročný krídelník Aleix García. Jeho novým tímom bude anglický Manchester City a transfer bol zrealizovaný za 2,1 milióna libier. (Daily Mail)

MÁLAGA: Záložník Sergi Darder nedávno nedotiahol svoj prestup do Lyonu a teraz sa špekuluje o rímskom AS. Taliani musia ponúknuť minimálne 10 miliónov eur, aby priviedli tohto 21-ročného Španiela. (tuttomercatoweb)

GRANADA: 22-ročný krajný obranca Cristiano Biraghi absolvoval z Interu Miláno už štyri hosťovania. Kým doteraz boli všetky v rámci Apeninského polostrova, tento raz na rok posilní Andalúzanov. (klubový web)

RAYO VALLECANO: Po roku v Madride neodohral Diego Aguirre ani jeden duel vo farbách Raya. Sezónu 2015/16 absolvuje na druhom hosťovaní, v tomto prípade v Oviede. (Marca)

BETIS: FC Porto nepočíta s Adriánom Lópezom ako s kľúčovým hráčom a pošle ho na hosťovanie. Španielsky útočník si po rokoch opäť zahrá v La Lige, a to v sevillskom tíme. (Futbol.as)

ŠPANIELSKO: V španielskej nominácii na zápasy so Slovenskom a Macedónskom opäť figuruje Diego Costa a Juan Mata. Útočníka Chelsea počas posledného reprezentačného dvojzápasu trápili svalové problémy. Trochu nečakane chýba Aritz Aduriz, muž, ktorý zostrelil Barcelonu. Medzi brankármi je nominovaný David De Gea aj Iker Casillas. (Football-España)