Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.9.)

utorok, 1. september 2015 11:03 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.9.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Príbeh Davida De Geu ešte bude chvíľku trvať. Potrebná dokumentácia k prestupu nebola doručená včas, no Madridčania sa odvolali a hodlajú zabojovať o dodatočné dotiahnutie detailov. V prípade neúspechu padá aj transfer Keylora Navasa do Manchestru United. (Independent)

REAL MADRID: SSC Neapol nebol úspešný vo svojej snahe získať Nacha Fernándeza. 25-ročný obranca ostáva v Madride, kde mu naďalej beží kontrakt do roku 2020. (Marca)

BARCELONA: Pomerne veľa sa popísalo aj o záložníkovi Alexovi Songovi, na ktorého poľovali viaceré kluby. Dohodol sa nakoniec s anglickým West Hamom, ktorému sa upísal na ročné hosťovanie. (Skysports)

ATLÉTICO MADRID & BILBAO: Ofenzívny záložník Raúl García opustil Los Colchoneros a dohodol sa na spolupráci v Baskicku. Na verejnosť sa už dostala aj správa, že jeho zmluva obsahuje výkupnú klauzulu na 8 miliónov eur. (Goal)

VILLARREAL: Zaujímavú posilu, hoci len na hosťovanie, hlásia vo východnom Španielsku. Kmeňový hráč FC Porto, Adrián López, bude strieľať góly už v drese tretieho zamestnávateľa z La Ligy. (insidespanishfootball)

SEVILLA: Na poslednú chvíľu odišiel stopér Marco Andreolli na hosťovanie k Los Rojiblancos. Talian vo farbách Interu Miláno v doterajšom priebehu sezóny nedostal priestor. (Marca)

ESPANYOL: Úspech hlásia barcelonskí Periquitos, ktorým sa podarilo získať Papakouliho Diopa. Senegalský defenzívny záložník opustil Levante a za nový domov si vybral práve Espanyol. (Transfermarkt)

MÁLAGA: Talentovaný stredopoliar Hachim Mastour bude predvádzať svoje umenie v Andalúzii. 17-ročný reprezentant Maroka odišiel z AC Milána do Málagy na dvojročné hosťovanie. (ESPN)

DEPORTIVO: Luis Alberto musí čakať na vyjadrenie lekárskeho tímu, ktorý posúdi závažnosť jeho zranenia členku. Tým sa zároveň určí, či bude absentovať aj v najbližších ligových dueloch. (klubový web)

LEVANTE: Ľavý obranca Yuto Nagatomo z Interu Miláno mal počas prestupového termínu množstvo nápadníkov, ku ktorým sa v posledné dni pridal aj aktuálne 13. tím tabuľky Primera Division. Definitívna dohoda bola údajne na spadnutie, no zrealizovať sa ju nepodarilo. (Goal)

GRANADA: Na ukončení zmluvy sa vedenie dohodlo so záložníkom Miguelom Garcíom. Ten si teda môže hľadať nové pôsobisko aj po zatvorení prestupového okna ako voľný hráč. (Transfermarkt)

GRANADA: Stopér Dória na prerazenie do zostavy Marseille ešte nedorástol a rozohrávať sa bude vo farbách El Graná. Pre 20-ročného Brazílčana to bude druhé hosťovanie počas pôsobenia u francúzskeho giganta. (Marca)

EIBAR: Z Bundesligy do Primera Division sa sťahoval 24-ročný krídelník Izet Hajrović. Hráč Werderu Brémy odohrá túto sezónu v drese Eibaru, ktorý má zatiaľ veľmi sľubný vstup do nového ročníka. (Welt)

RAYO VALLECANO: Los Vallecanos sa tešia z príchodu útočníka Javiho Guerru. Jeho pôsobenie v Cardiffe nebolo príliš vydarené a pár mesiacov po hosťovaní v Málage bol predaný. (as.com)

LAS PALMAS: Ghanský krídelník Mubarak Wakaso v roku 2013 opustil Pyrenejský polostrov a odišiel do Kazane. Minulý rok hosťoval v Celticu Glasgow a tento ho čaká niečo podobné, len na Kanárskych ostrovoch. (Goal)