Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.9.)

streda, 2. september 2015 09:30 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.9.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.9.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Príchod Davida De Geu, ktorý stroskotal na formalitách, dohru mať nebude. Real akceptoval fakt, že La Liga nestihla Španiela zaregistrovať ako nového hráča. Odvolanie na FIFA sa nakoniec neposiela. (Football-España)

ATLÉTICO MADRID: Raúl Garcia, ktorý bol predaný do Bilbaa, absolvoval emotívnu rozlúčku v hlavnom meste. Španielsky záložník považuje rozhodnutie odísť za ťažké, ale správne: „Niekedy musíte počúvať svoju hlavu, lebo ak myslíte srdcom, emócie vám bránia spraviť rozhodnutie.“ Vo farbách Atlética odohral 328 duelov a v nich skóroval 45krát. (AS.com)

SEVILLA: V závere prestupového obdobia lanárili Andalúzania obrancu Federica Fazia, ktorý v auguste 2014 odišiel do Tottenhamu. Anglický klub však odmietol ponuku na hosťovanie. Namiesto toho pýtal 10 miliónov libier za trvalý prestup. Práve preto Červeno-bieli nakoniec siahli po Talianovi Marcovi Andreollim. (Football-España)

SEVILLA: Osem týždňov bez futbalu čaká obrancu Daniela Carriça. Dôvodom je zranený stehenný sval. (Reuters)

VILLARREAL: S milánskym AC sa rozlúčil 34-ročný stopér Daniele Bonera. Jeho presun na El Madrigal bol zrealizovaný expresne, prešiel zdravotnou prehliadkou a podpísal kontrakt na jeden rok. (calciomercato)

ESPANYOL: Jeden z tréningov mal veľmi nepríjemný koniec pre Abrahama Gonzáleza. Skúsený stredopoliar po ňom hlási svalové problémy a doba rekonvalescencie bude určená v dohľadnej dobe.

MÁLAGA: Po krátkom pôsobení v tíme Cruz Azul sa veterán Roque Santa Cruz vrátil na juh Španielska. Obnovenie spolupráce s Málagou označil za „návrat domov“. O tomto transfere sa hovorilo už v januári, ale vinou zranení sa ho nepodarilo dotiahnuť. (mundodeportivo)

DEPORTIVO: Argentínčan Jonás Gutiérrez nazbieral 205 štartov za Newcastle United a za touto kapitolou dal jasnú bodku. V kariére bude pokračovať v Španielsku vo farbách Brancoazuis. (BBC)

LEVANTE: 25-ročný brankár Diego Mariño pozná La Ligu veľmi dobre a teraz sa stane členom jedného z jej tímov. Z Valladolidu ho získali Les Granotes, u ktorých v uplynulej sezóne hosťoval. (Marca)